fanguetL’entranyable personatge del Fanguet, que acompanya cada any els Reis Mags a la seva arribada a Esplugues, serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de Sant Mateu 2015, que tindrà lloc entre divendres 18 i dilluns 21 de setembre. El Pregó de Festa Major, que estarà precedit de l’habitual Seguici en què participen una desena d’entitats locals, està programat per a les 21 hores del dia 18, al balcó de l’Ajuntament.

El Fanguet, personatge molt conegut i estimat pels infants d’Esplugues, és l’escudeller que ajudava els seus pares al taller de ceràmica de l’antiga fàbrica Pujol i Bausis i que cada any ve amb els reis mags Melcior, Gaspar i Baltasar en un llarg viatge pel món i fins a Esplugues. Cada any, el veiem al campament dels patges reials al Museu de Can Tinturé i acompanyant els Reis de l’Orient a la cavalcada de la Nit de Reis que recorre els carrers d’Esplugues.

Com cada any, la Festa Major ve farcida d’activitats organitzades per les entitats i per l’Ajuntament. Els concerts que es faran a l’escenari del carrer Sant Antoni M. Claret correran a càrrec del cantant canari Dasoul, un dels artistes llatins revelació del darrer any; l’andalús Antonio José, guanyador del concurs La Voz 3; i la banda Hotel Cochambre, grup de versions que incorpora l’humor en el seu espectacle.

Enguany es farà també, per primer cop, una Festa Holi, festa intercultural d’inspiració hindú; es repetirà el Mercat ‘Esplugas City’; s’estrena l’espai Jocs i Tallers al Parc dels Torrents; i tindrà lloc la 22a Diada Castellera (amb Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró i Castellers d’Esplugues), entre moltes altes activitats. El conjunt del programa el podeu veure en el següent link:

Festa Major Esplugues 2015

Font: www.esplugues.cat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.