Un David contra onze goliats, la història d’un assatgement comercial al Baix Llobregat..

[Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues] Davant dels darrers esdeveniments relacionats amb l’anunci de la propera implantació d’una nova gran superfície comercial a Viladecans, tenint present els posicionaments polítics a favor, els de les associacions de comerciants en contra, i el naixement d’una nova plataforma de comerciants que també es manifesta contrària al projecte Neinver, la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues volem expressar els nostre posicionament i valoració sobre aquest tema tan important, doncs considerem que suposa un càstig excessiu pel petit comerç local i de proximitat, també a Esplugues de Llobregat.

La UBE considerem que la construcció d’aquesta última gran superfície comercial, amb 25.000m2 i 150 botigues al projecte, resulta un acte nociu i massiu d’implantació de grans superfícies comercials la nostra comarca, el Baix Llobregat.

En pocs anys hem pogut experimentar com, de manera ràpida i sobredimensionada, s’ha dut a terme la implantació de grans magatzems multi oferta que ha esdevingut una tendència en moltes poblacions concretes, i cada vegada més estesa.

Són exactament deu els centres comercials que, actualment podem trobar a la nostra comarca que junts sumen un total de 360.000 m2 de sòl destinat a la compra i l’oci. Des de la nostra entitat considerem que, davant d’aquesta realitat, la pressió que això suposa al petit comerç i zones comercials de les nostres poblacions és excessiva i molt preocupant.

El problema però, a dia d’avui ja no són només aquests deu monstres que assetgen al petit comerç local i de proximitat, si no un 11è que està previst implantar-se a la població de Viladecans en breu. Aquest projecte, que no solament suposarà un impacte ecològic per la zona, esdevindrà una nova competència directa que es veurà agreujada per les connotacions d’aquest l’outlet.

La nostra entitat, doncs, no pot quedar-se exempta de posicionar-se en contra d’aquest nou projecte, desmarcant-se així del posicionament oficial de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Esplugues, primer perquè considerem que a nivell comarcal estem units totes les poblacions que la conformem i, per tant, una decisió a nivell d’implantació de 25.000m2 afecta a moltes poblacions que compartim aquest territori, i perquè des de la xarxa que conformem tots els botiguers i comerciants, tant a nivell individual com associatiu, ens veurem afectats per l’impacte que suposarà la aparició d’una 11a gran superfície comercial al Baix Llobregat.

És per tot això que la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues valora negativament aquest projecte d’outlet, i es posiciona en contra del mateix, i conseqüentment dona suport a la plataforma “Front comú outlet fora”, per la seva causa i lluita en la defensa del model de comerç local i de proximitat, i la sostenibilitat mediambiental.

Coincidim amb aquesta plataforma en la convicció de que els comerciants estem cada vegada està més castigats a la nostra comarca i fem èmfasi en que cal protegir el model de comerç del nostre territori que fa que els nostres pobles tinguin vida, generin riquesa, donin feina i siguin productius tot seguint el model tradicional que ens identifica i diferencia.

Nota: Estudi realitzat únicament al Baix Llobregat. Altres grans superfícies com La Maquinista, El Corte Inglés Diagonal, Pedralbes Centre i moltes més, no són comptades per ser a l’àmbit de la comarca del Barcelonès, tot i tenir un fort impacte per la proximitat amb Esplugues de Llobregat.

Foto: El Punt Avui+

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.