El Banc d’Aliments i M. Rosa Campreciós reben la Medalla d’Or de la ciutat

20130725-165159.jpg

El guardó distingeix la tasca social i solidària desenvolupada per Càritas, Creu Roja i Associació Cristiana Vida i per l’impulsora de la Fundació Casal dels Avis.

L’Ajuntament d’Esplugues ha concedit la Medalla d’Or de la ciutat a les tres entitats que gestionen el Banc d’Aliments –Càritas, Creu Roja i Associació Cristiana Vida– i a Maria Rosa Campreciós, impulsora de diversos equipaments residencials i d’atenció per a la gent gran i presidenta fundacional de la Fundació Privada Casal dels Avis d’Esplugues. Dos projectes que “tenen en comú el seu treball per garantir el benestar dels col·lectius més desfavorits i febles de la nostra ciutat”, va assenyalar l’alcaldessa, Pilar Díaz, en l’acte de lliurament dels guardons.

Del Banc d’Aliments d’Esplugues, la seva glossadora, Rosa Maria Bayó, coordinadora de Càritas, va repassar-ne l’evolució, paral·lela a l’agudització de la crisi. “En 2009 vam començar a col·laborar les tres entitats i avui en dia atenem més de 500 famílies, a les quals repartim, una vegada al més, uns 20 quilos d’aliments per unitat famliar”, va recordar. Tanmateix, va destacar Bayó, “la xarxa creix i creix, a mesura que s’incrementen les necessitats”.

En aquest sentit, Ángel Luis Sánchez, president de l’Assemblea Comarcal de Creu Roja, va insistir en què “aquest premi és, sobretot, un reconeixement als voluntaris i voluntàries”, a més d’agrair “la gran tasca que duen a terme els serveis socials municipals, amb els quals estem coordinats perquè el Banc d’Aliment funcioni”.

Per la seva part, Ramon Gómez, president de la Fundació Privada Casal dels Avis d’Esplugues, va fer un recorregut pels projectes que, sota l’impuls de Maria Rosa Campreciós, han vist la llum a llarg dels darrers 35 anys: la Residència Fèlix Llobet (1982), el Centre de Dia Masia Xiprer (1990), el Centre de Dia Can Vidalet (1996) i la Residència i Centre de Dia La Mallola (2010). “Quatre equipaments que donen servei a 350 usuaris i en els quals treballa una plantilla de 140 empleats”.

L’homenatjada va voler compartir la Medalla d’Or ”amb les persones i institucions que tant m’han ajudat”: Ajuntament i Generalitat, la Fundació Fèlix Llobet, el patronat de la Fundació Casal dels Avis d’Esplugues, l’equip directiu dels centres, els treballadors i treballadores, la família, els socis i el voluntariat, “que ens permet donar sempre una mica més del que les ràtios exigeixen”.

L’alcaldessa va lloar la capacitat de les tres entitats del Banc d’Aliments i de Maria Rosa Campreciós “per liderar i fer créixer dos projectes que es basen en la solidaritat, la col·laboració i la participació de la ciutadania per millorar l’entorn més pròxim i assegurar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i la pròpia. Sou una prova del gran poder que pot tenir la iniciativa ciutadana i l’associacionisme”.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.