Defunció Tomàs Gil i Membrado. #esplugues #sardana #cultura

20140604-232641-84401769.jpg
Instrumentista, compositor i director de cobla, ha creat més de 1.300 sardanes, i va rebre la Creu de Sant Jordi al 2010, de mans del President Montilla.

Amb una profunda tristor haig de comunicar el traspàs ocorregut avui mateix, de l’estimat mestre Tomàs Gil i Membrado, a l’edat de 99 anys, que havia fet el passat abril.

L’enterrament serà divendres dia 6 de juny, al tanatori de Collserola, sala 18, a les 10,15 h.

Tomàs Gil i Membrado havia compost unes 1.250 obres entre sardanes i peces simfòniques per a una o dues cobles, a més d’escriure algun llibre sobre la guerra civil espanyola.

Era un gran amic de la Secció Sardanista de L’Avenç i dels sardanistes d’Esplugues en general. En la major part dels aplecs que hem celebrat ens va acompanyar tot participant en el dinar de germanor.

Entre les sardanes amb què havia obsequiat diverses persones de la nostra ciutat volem destacar La Lolita d’en Robert, dedicada a antics components de la Junta de la Secció Sardanista, Les Orgues, dedicada a en Joaquim Bonet, La joia de L’Avenç, dedicada a la Marta Nevado, L’aplec cordial d’Esplugues 2008 i Esplugues més sa, dedicades a l’aplec d’Esplugues en les seves edicions del 2008 i 2012, i potser alguna més que ara mateix, a causa de la urgència d’aquesta comunicació, no sabem recordar.

La seva desaparició constitueix una gran pèrdua per al món sardanista i la cultura catalana en general. Trobarem a faltar la seva bonhomia i senzillesa. Que descansi en pau.

Guillem Eastaway i Güell
Sant Francesc Xavier, 45, 3r, 2a
08950 Esplugues de Llobregat
Telèfons: 93 371 32 82 i 650 191 013
Correu: g.eastaway@gmail.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.