El Ple aprova demanar a la Generalitat que canvïi el sistema de preinscripció escolar i el traspàs de la C-245, i resoldre aviat la Declaració de Béns d’Interès.

[Ajuntament] Dues sessions en una. El 21 de gener es va celebrar primer el Ple extraordinari demanat per l’oposició el mes anterior perquè l’Ajuntament es pronunciés sobre l’aprovació provisional del projecte de pla especial presentat per Elysius Europa SL per construir un tanatori a l’avinguda Jacint E. Fontanet. El projecte havia passat l’aprovació inicial i ara s’havien de resoldre les al·legacions. El pla es va rebutjar amb els 11 vots de PP, ICV-EUiA, CiU, ERC i regidor no adscrit, i 10 abstencions del PSC.

“Després de moltes reunions amb empresa i veïns, votem que no”, va dir la portaveu del PP, Mercè Haro. Segons Lídia Ibáñez, “l’ús de tanatori que es proposa en aquest lloc no és adient”. Per a Albert Comellas, de CiU, “no és d’interès d’Esplugues aquest pla especial”. Jordi Figueras, d’ERC, va exposar que “el lloc no ens sembla encertat, per l’impacte que tindria en l’entorn”. El regidor no adscrit Roger Pons creu que hi ha “emplaçaments més idonis, sense perdre l’oportunitat que es faci la inversió”.

Per al portaveu socialista, Enric Giner, “entre el desig i la legalitat, optem per aquesta, i ens basem en els informes jurídics i tècnics municipals per abstenir-nos”.

A continuació, es va portar a terme el Ple ordinari, que va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat el traspàs a l’Ajuntament del tram de la carretera C-245 que discorre per Esplugues (avinguda Països Catalans i Pont d’Esplugues). Aquest traspàs permetria fer actuacions per arranjar, per exemple, voreres en mal estat. A petició de diversos grups, es va decidir reclamar també una aportació econòmica per poder rebre el vial en condicions.

També per unanimitat es va aprovar una proposta ciutadana del Consell Escolar de l’Escola Isidre Martí per demanar al Departament d’Educació de la Generalitat que canvïi l’actual sistema de preinscripció per a P3 a Esplugues per al curs vinent, de forma que no s’inicïi el procés tancant una línia respecte al curs 2012-2013 (des de llavors ho fan, de forma alterna, un any l’Isidre Martí i el següent, el Folch i Torres). La fórmula proposada és que les 8 escoles públiques inicïin el procés amb una línia (25 places), “amb el compromís d’obrir una segona” a les escoles que tinguin un nombre de preinscripcions suficient.

Finalment, es va aprovar una moció d’ERC demanant que el proper Ple resolgui les al·legacions presentades a la proposta de Declaració de Béns Culturals d’Interès Local. PSC, PP, ICV i CiU li van donar suport, i el regidor no adscrit es va abstenir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.