Coronavirus: Suspensió d'impostos i rebuts de serveis municipals

L’Ajuntament d’Esplugues ha acordat unes mesures econòmiques per pal·liar els efectes negatius de la crisi provocada pel coronavirus Covid-19 i l’estat d’alarma que viu el conjunt del país. D’acord amb les línies d’ajuts econòmics acordades pel Govern d’Espanya i pel Govern de Catalunya, l’Ajuntament d’Esplugues complementarà el suport a les famílies, als establiments comercials i a les activitats empresarials del municipi amb diverses mesures de caràcter econòmic, que inclouen la suspensió del cobrament d’impostos i taxes; dels rebuts per serveis municipals com ara poliesportius, Escola Municipal de les Arts (Música, Dibuix i Ceràmica);  escoles bressol municipals; Espai Coworking de l’Edifici Molí; o bé la taxa dels mercats ambulants setmanals (‘mercadillo’) i del Mercat de Pagès. Així mateix, se suspèn el cobrament d’impostos i taxes anuals que gestiona l’Organisme de Gestió Tributària –que realitza per delegació de l’Ajuntament d’Esplugues–, a l’espera que la Diputació de Barcelona fixi el nou calendari. També se suspenen les liquidacions tramitades i pendents de pagament relatives a Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i altres; s’ajustarà la liquidació de les terrasses i vetlladors de bars i restaurants al temps real d’ocupació de l’espai públic.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha expressat avui la seva determinació tot dient que “des del govern municipal volem complementar el suport a les famílies i a les activitats econòmiques i comercials de la ciutat que estan patint els efectes negatius de la crisi sanitària. Des del govern municipal volem fer costat a tothom que ho necessiti i, a banda dels ajuts socials de suport i acompanyament que ja estem donant des del primer dia d’aquesta crisi als col·lectius més vulnerables com són famílies amb pocs recursos o persones grans, també volem que el conjunt de la ciutadania i el teixit econòmic d’Esplugues ens tingui al seu costat. Volem ajudar a combatre aquesta crisi brutal que tothom estem vivint i que, l’endemà de l’estat d’alarma, quan tot hagi passat, el comerç i l’empresa d’Esplugues puguin aixecar la persiana i retornar a la normalitat que ara trobem a faltar tant”.

Pilar Díaz afegeix que “és evident que l’Ajuntament no pot cobrar els serveis que no s’estan prestant, com ara anar a una classe de música o anar a la piscina o al gimnàs municipal. Quan retornem a la normalitat, reemprendrem la nostra activitat diària. Que tothom estigui tranquil en aquest sentit. Ja hi haurà temps per recuperar també els calendaris fiscals de la ciutat. Ara, cal seguir les indicacions de les autoritats i sobretot fer cas de les ordres de confinament. Demano a tothom que es quedi a casa, si us plau. Faig una crida a tothom perquè es quedi a casa, surti només per a l’imprescindible, si han d’anar a treballar, a comprar aliments o medicaments, anar a passejar els animals de companyia,… I a les persones grans, sobretot que es cuidin, que no surtin de casa, perquè totes les notícies indiquen que són el col·lectiu més vulnerable. Si col·laborem tots i totes, abans sortirem d’aquesta situació i recuperarem la normalitat”.

La suspensió en el pagament d’impostos i tributs estarà vigent mentre duri l’estat d’alarma. Quan finalitzi aquesta situació excepcional s’ajustaran les quotes al temps real de prestació dels serveis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.