CONFERÈNCIA “ART DEL PERÚ” pel Dr. Setoain,  Membre de la Junta d’ AMPEL i VISITA A LA COL•LECIO

El passat dia 26 d’octubre a  la seu de l’Associació AMPEL (Amics del museus i del Patrimoni de Esplugues de Llobregat), la Masoveria del Museu de Can Tinture;  es va oferir la conferència del Dr. Setoain que girà entorn la producció ceràmica del Perú.

Va descriure la ceràmica existent en els Museus de Larco i Museu E. Poli. A través d’ imatges i de l’itinerari seguit pels  magnifics paisatges amazònics.  Va   fer un recorregut  des de la ceràmica preincaica; la incaica precolombina i  la postcolombina quan esdevingué l’imperi dels Inques. També  es van  veure les aportacions posteriors degudes a la ceràmica espanyola, majorment sevillana.

Moltes de les peces adquirides pel Dr. Setoain en aquest viatge l’han  pogut veure  personalment  tots aquells que el dia  7 de novembre van passar pel Museu  del  Dr. Setoain.

Desprès de la conferència es va poder fer un tast de cuina peruana amb un còctel amb base a la seva beguda nacional: el Pisco; amenitzat amb música dels Inques.

Font: La Junta d’AMPEL octubre 2012
Foto: Mostra de la producció Huaco, de qualitats molt delicades, pertanyent al període preincaic

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.