[ETV] Els Jardins de Can Tinturé es van vestir de groc i d’un aire festiu aquest dissabte 7 d’abril, malgrat el mal temps. Aquest espai emblemàtic d’Esplugues va ser l’escenari escollit per acollir un dels grans actes reivindicatius, en favor dels presos polítics, que ha tingut lloc al municipi: el concert «12 hores per la llibertat», una jornada plena de música i denuncia política  organitzada per les entitats independentistes de al ciutat: ANC d’Esplugues, Omnium Cultural d’Esplugues.  i  Comité per la Defensa de la República.

Els Jardins de Can Tinturé van omplir-se de llaços grocs i van acollir un gran mural amb les paraules ‘llibertat’ i els rostres dels presos polítics sota unes baranes, en representació de la seva situació de privació de llibertat. La música animava l’ambient, mentre que els assistents descobrien com posar el seu granet de sorra en aquesta lluita: hi havia una taverna republicana i diversos estands de merxandatge independentista, per tal de recaptar els màxims diners per a la caixa de la solidaritat. Tot els esforços per continuar treballant pel somni compartit: la independència de Catalunya.

Encara que la música va ser la gran convidada de la jornada, també va haver espai per l’exposició reivindicativa amb frases de personatges reconeguts de la cultura catalana com Montserrat Roig o icones de la lluita contra la justícia espanyola, com el raper Josep Valtonyc (condemnat a tres anys i mig de presó) per delictes d’injuries a la corona-. També va haver moments pels parlaments reivindicatius, per escriure cartes als polítics empresonats o per escoltar el testimoni de les persones que van fer el dejuni pels presos polítics Cornellà-

Concert 12 Hores per la Llibertat. #Esplugues #ConcertLlibertat #LlibertatPresosPolítics

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.