Concentració de rebuig contra la reforma local

20131212-184801.jpg

Unes cent persones s’han concentrat avui davant la porta de l’Ajuntament per expressar el seu rebuig contra el projecte de llei de reforma local, actualment en tràmit a les Corts espanyoles, que té previst una reducció important de competències ara municipals, com serveis socials, educatius i de promoció econòmica.

A la concentració, convocada a tota Espanya per forces municipalistes i sindicats, el primer tinent d’alcaldia, Enric Giner, ha llegit un manifest –consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, CCOO i UGT–, en què s’expressa que “la proposta del govern de l’Estat a qui realment perjudicarà serà al conjunt de la ciutadania que veurà afectat els seus drets a l’accés als serveis públics locals perquè difícilment una corporació supralocal podrà substituir el coneixement de la problemàtica municipal i la sensibilitat d’un ajuntament”.

El text consensuat també manifesta que “aquesta iniciativa legislativa no es tracta d’una simple actualització del nivell competencial municipal, sinó que es tracta d’una autèntica involució del règim local, que tindrà conseqüències socials en forma de majors desigualtats, un deteriorament i tancament de serveis que afectarà als nostres veïns i veïnes i a l’ocupació pública”.

A la concentració davant l’Ajuntament d’Esplugues hi havia representants de partits i entitats de la ciutat.

Ajuntament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.