@CiuEsplugues: Dos comentaris sobre la crònica publicada per l'Ajuntament d'Esplugues sobre el darrer Ple de setembre. #esplugues

IMG_5578.JPG
Benvolguts veïns,

Tenim dos comentaris sobre la crònica adjunta al darrer Ple publicada a la xarxa pel servei de premsa de l’Ajuntament:

http://www.esplugues.cat/noticias/cronica-ple-setembre-polemica-pel-tanatori-mocio-contra-l2019eleccio-directa-d2019alcaldes-i-renuncia-d2019un-regidor-d2019icv

1.- Sobre la nostra darrera (onzena) pregunta, adreçada als dos regidors estudiants de Dret i a l’Alcaldessa (titular de l’àrea d’Hisenda) tenim tres afegitons:

1.1.- Ens preocupa molt l’actitud d’aquells companys regidors que, tot i conèixer les al·legacions tan contundents sobre aquest tema presentades pels veïns des del febrer i les nostres com a grup municipal del juliol, no demanin resposta encara (a finals de setembre) per clarificar si existeix cobertura legal per a aquest pagament a les arques municipals.

1.2.- Com podeu constatar a la gravació (minut 43 endavant del vídeo adjunt dessota), els dos regidors estudiants de Dret van respondre que encara no els constava cap empara legal a aquest tema ni sabien en quin concepte s’apuntaria l’ingrés a les arques de l’ajuntament. L’Alcaldessa va dir que s’està cercant encara quina és la cobertura legal, a banda de no respondre la pregunta sobre si l’ajuntament ha ingressat aquests diners ja.

El nostre corol·lari va ser que analitzarem l’informe jurídic que s’està fent sobre aquesta aportació econòmica un cop ens sigui lliurat.

1.3.- Els comentaris dels portaveus i el no adscrit que es recullen a la web són només els posteriors als mitjans periodístics, no pas els del propi ple, que era el punt de la nostra pregunta (perquè constés en l’acta). Al juliol s’havia tractat aquest tema a instàncies d’un veí, però ja fora del ple, al torn de precs i preguntes de la ciutadania, i en aquell cas les respostes no van constar en l’acta.

2.- D’altra banda, no consta que el PSC agraís la tasca del regidor d’ICV cessant. CiU Esplugues vam lloar i agrair la tasca desenvolupada i només després s’hi van afegir ERC, el no adscrit, ICV i PP en aquest ordre però no el PSC va obviar-ho. Així es va passar directament a precs i preguntes. Adjuntem el vídeo (minut 24 en endavant). En canvi a la crònica publicada a la xarxa dóna a entendre que l’agraïment va ser unànime, afirmació que no es correspon amb la gravació (enllaç adjunt dessota)

Restem a la vostra disposició i us saludem

Ben cordialment

Albert Comellas
mòbil 670890438
Regidor portaveu de CiU Esplugues
@AlbertComelles
albertcomellas@esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.