Carnaval: arriba la festa més transgressora

 

image_miniTanqueu els ulls. Obriu-los i tot haurà canviat. Durant uns dies res és el que sembla. El regnat de Sa Majestat el rei Carnestoltes és curt; però, mentre dura, la disbauxa s’apodera de la nostra ciutat i Esplugues es disfressa d’allò que no és. Sigueu herois i heroïnes, mags, polítics, animals, cowboys, actors, actrius, dibuixos animats o qualsevol cosa que vulgueu.

Durant la gran rua de Carnestoltes de dissabte, que començarà al carrer Cedres, a les 18.30 h, serà el moment de demostrar que heu estat els més originals i sorprenents. A les 20 h, a la plaça Catalunya, la rua arribarà al seu final i prendrà el protagonisme el discurs irreverent i imprevisible del rei Carnestoltes, custodiat fidelment pels Boiets Esquitxafocs.

Finalitzada la rua, els comerciants d’Esplugues han preparat un munt de premis per a les millors comparses, carrosses i disfresses. El veredicte es farà públic durant el ball amb orquestra del CEM La Plana, que començarà a les 10 de la nit.

Les entitats, els mercats i els museus se sumen al Carnaval

Si hi ha una entitat que viu d’una manera especial el Carnaval és el Centro Cultural Andaluz Plaza Macael, que amb les seues chirigotas i comparses porten ja molts anys fent-nos riure amb les seves cançons crítiques i satíriques sobre l’actualitat. També ho celebren d’una manera especial en el Centro Aragonés amb festa, ball i concurs de disfresses.

D’altra banda, qui vagi a comprar als mercats municipals de Can Vidalet i La Plana, a part de gaudir de la qualitat dels productes, riurà amb els comerciants, que aniran disfressats d’una temàtica que serà una sorpresa per a tothom. A més, com és habitual, oferiran xocolata calenta als seus clients.

Per la seva banda, la gent gran tindrà el seu ball al CEM La Plana la tarda de dissabte. Finalment, tindreu ocasió de visitar els Museus d’Esplugues de forma gratuïta diumenge.

Però, sens dubte, són els més petits i petites els que s’ho passen més bé amb el Carnestoltes. I en poden gaudir durant molts més dies, ja que per a ells la festa comença avui, dijous gras. A l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, a les 18 hores, poden agafar forces per gaudir d’aquests dies a base de truita i botifarra d’ou.

Diumenge se celebrarà un Carnestoltes a la seva mida amb el Grup d’Esplai Espurnes. Durant tot el matí hi haurà rua, pregó, jocs de cucanya i música i ball per a tothom amb els Trencamandres. Dimarts 12 tornarà a prendre la iniciativa l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, que portarà a judici al rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. I l’endemà, dimecres de cendra, els infants enterraran la sardina per tornar a la rutina.

Tota la informació detallada sobre el Carnaval la teniu a L’Agenda.

Font: Ajuntament

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.