Avui comença el #macrojudici contra 6 veïns d'#Esplugues en defensa de Collserola

IMG_1416.JPG

Sis veïns d’Esplugues seuen durant tres dies a la banqueta dels acusats de la sala més gran de la ‘Ciutat de la Justícia’ i s’enfronten a demandes de presó per part de la Fiscalia (entre 2 anys i 2 anys i 3 mesos) i l’acusació dels Mossos d’Esquadra (entre 2 anys i 4 anys i 3 mesos). Els acusen dels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat a causa de l’atestat policial fet després d’una manifestació de fa 7 anys contra el pla Caufec.

En aquella manifestació on hi participaven un miler de persones no va haver-hi cap detenció ni identificació però un dels redactors de l’atestat, el Mosso d’Esquadra Jordi Arasa, va creure oportú atribuir una llarga llista de fets delictius a 6 persones conegudes en la vida associativa i popular espluguina. L’origen polític d’aquest judici és la mobilització contra el pla Caufec des de 1991 i que entre els anys 2004 i 2009 va incloure multitud de mobilitzacions que fins i tot van aturar les obres del projecte urbanístic a la falda de Collserola. El col·lectiu de suport als encausats ‘Ni Muts ni a la Gàbia’ sempre ha denunciat la criminalització de la protesta i la selecció d’unes persones com a caps de turc d’un càstig que arriba anys després de fer fallida el projecte i quan, «casualment», Sacresa i l’ajuntament d’Esplugues volen tornar a engegar el rebatejat com a Porta BCN.

Totes les mobilitzacions de la Plataforma Popular contra el pla Caufec s’han emmarcat dins d’una pràctica de desobediència civil no-violenta i aquesta manifestació no va ser cap excepció. Aquestes persones no han estat les úniques que han impulsat aquesta lluita ecologista i contra l’especulació, però sí són les úniques que seran jutjades la propera setmana. Membres històrics d’Associacions Veïnals amb edats que superen la cinquantena o seixantena d’anys i que aquell 6 d’octubre de 2007 van notificar la manifestació a l’ajuntament, van parlar davant de la premsa i amb megàfons als diferents barris, portaven la pancarta de capçalera o van facilitar la infraestructura i logística per a que la mobilització es pogués desenvolupar no han estat encausats en aquest procés penal.

El document on l’advocada dels Mossos arriba a demanar fins a 4 anys i 3 mesos de presó per dos dels encausats tota l’estona fa referència a un genèric «els manifestants» en comptes d’atribuir responsabilitats en els suposats delictes comesos. Afirma que els encausats intenten amagar la seva identitat sota perruques i disfresses de pallasso i a la vegada que són fàcilment identificables. La policia afirma que no va poder reconèixer als suposats agressors de deu agents suposadament lesionats i 7 anys després no ha estat capaç de fer cap diligència d’investigació.

Els encausats han exigit fins al darrer minut la retirada de càrrecs i fins i tot van acceptar la possibilitat d’un pacte amb l’advocada dels Mossos que en cap moment ha volgut negociar la seva petició de condemna. En comptes d’això, l’erari públic porta 7 anys sufragant la despesa d’un procés tan llarg que afegeix més col·lapse al sistema judicial i tindrà la sala més gran de la ‘Ciutat de la Justícia’ ocupada durant tres dies.

Aquests tres dies no es jutja a 6 persones per haver comés uns suposats delictes sinó que es pretén criminalitzar el dret a la protesta i a la llibertat d’expressió.

#Macrojudici:
27 octubre: declaració dels 6 encausats i de 12 Mossos d’Esquadra
28 octubre: declaració de testimonis i metges forenses
29 octubre: presentació de proves i conclusions
Annex. Peticions de Fiscalia i acusació particular dels Mossos d’Esquadra
Tots els dies a les 9h es convoca una concentració de suport a les portes de la ‘Ciutat de la Justícia’ i a les 19h hi haurà assemblea informativa davant de l’ajuntament d’Esplugues

Contacte:
Premsa 615 543 027
nimutsnialagabia.org
info@nimutsnialagabia.org
facebook.com/nimuts.nialagabia
twitter: @NiMutsNiGabia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.