iban salvador

Ambdues organitzacions representatives del Treball Autònom a Catalunya, qüestionen si el sistema de concurrència no competitiva és el millor dels criteris per atorgar els escassos recursos disponibles i lamenten que el canal per a la tramitació de les subvencions no hagi pogut donar resposta a l’allau de peticions

iban salvador
Iban Salvador, President de Pimec Comerç Baix Llobregat i l’Hospitalet

Dimecres, 11 de novembre de 2020. Les dues organitzacions més representatives dels autònoms a Catalunya, Autònoms PIMEC i CTAC-Autònoms, consideren que el fet que la línia d’ajuts de 2.000 euros per afavorir el manteniment de l’activitat i pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 dels autònoms, que es va publicar el passat dia 4 de novembre, s’hagi esgotat en menys de 24 hores palesa que ha estat absolutament insuficient davant les necessitats existents, tal com van advertir les dues entitats des d’un primer moment. En aquest sentit, tant Autònoms PIMEC com CTAC- Autònoms demanen que s’ampliï de manera urgent la dotació d’ajuts directes als autònoms per salvar el col·lectiu català i garantir la seva viabilitat.

Per altra banda, el president de PIMEComerç Baix Llobregat, Iban Salvador, considera que «la tramitació de les ajudes per autònoms, gestionada pel Departament de Treball, no ha estat a l’altura que les circumstàncies requerien. Principalment perquè haurien d’haver-se plantejat dues qüestions essencials; per una banda, si el sistema de concurrència era el millor dels criteris per atorgar els escassos recursos disponibles. I per l’altra, si el canal per la tramitació de les subvencions estava realment preparat per atendre una allau, més que previsible, dels potencials sol·licitants».

Ha quedat palès que ambdues qüestions no s’han tractat amb el rigor i la determinació que seria exigible; és per això que demanem, per les properes ajudes que han d’arribar, que els criteris d’atorgament estiguin fonamentats i els mitjans estiguin correctament preparats per donar la resposta que mereixen els milers d’autònoms d’aquest país. Aquestes organitzacions demanen que en el futur els mitjans tècnics per tramitar aquests tipus d’ajuts no siguin un problema per als potencials beneficiaris. Aquest tipus de circumstàncies creen malestar i desesperació en un col·lectiu sotmès a una ja important sotragada per la crisi econòmica actual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.