Albert Comellas: “Arbitrar no és ser arbitrari”. #esplugues

20140801-011316-4396800.jpg
[CiU Esplugues] Duet Esports vol ampliar la piscina Centre Esportiu Municipal la Plana i fer canvis en la disposició aprovada fa anys de les totes instal·lacions. Els arquitectes municipals d’Esplugues, però, ens informen de greus mancances i indefinicions al projecte bàsic i executiu de reforma. Entre molts d’altres, no hi ha detalls sobre la ventilació i climatització de l’ampliació de la piscina ni sobre el tractament d’aigües. Hi manquen doncs detalls tant estructurals (de construcció) com de definició.

Malgrat aquestes deficiències, des de la direcció Política de l’àrea s’ha fet veure als tècnics de l’ajuntament la conveniència d’aprovar inicialment els projectes amb la condició de que s’esmenin les mancances en un futur proper.

CiU Esplugues hi ha votat en contra perquè ens estimem més veure primer com el dissenyador de confiança de Duet Esports, la reconeguda firma d’arquitectes Alonso&Balaguer (La Baronda), esmena les mancances del projecte i dóna satisfacció així als requeriments dels tècnics municipals. La nostra prevenció és legítima car resulta que estem immersos en diversos tràmits judicials amb aquesta firma d’arquitectes arran dels sobrecosts milionaris d’un altre poliesportiu, el del Les Moreres.

En definitiva, per una banda l’ajuntament d’Esplugues porta als tribunals la firma Alonso&Balaguer pels sobrecosts del poliesportiu de les Moreres deguts a un projecte que també era deficient segons els tècnics municipals, però per l’altre, la mateixa direcció política apressa els seus propis tècnics (i així s’han encarregat ells de fer-ho constar per escrit) per acceptar inicialment un projecte que consideren deficient, però amb l’esperança de que durant el mes d’agost la firma d’arquitectes esmeni el que no ha estat capaç d’esmenar després de mesos de treball.

Aprofitant la meva experiència professional en el càlcul d’estructures, on m’hi he trobat cassos similars de poca definició en els projectes bàsics i en els executius, considero que és millor clarificar la situació abans de que Duet Esports es comprometi en una inversió de més d’un milió d’euros. Si les coses no surten bé, com va passar al poliesportiu de Les Moreres, qui ho notarà segur seran els treballadors de la plantilla de l’empresa concessionària, Duet.

És per això que hem votat en contra d’acceptar aquest projecte de moment, fins que no l’esmenin, car ara no podem donar totes les garanties a les parts implicades (el ciutadà, l’administració, el club esportiu que hi té la seu i l’empresa concessionària i els seus treballadors) de que es pugui fer bé.

A més a més, amb els possibles desviacions en els costos de construcció que implica la manca de detall, entenem que tampoc no té cap sentit calcular on serà la rendibilitat de l’empresa i per tant els preus públics dels usuaris pactats amb l’ajuntament, senzillament perquè desconeixen l’inversió que finalment hauran de realitzar per fer realitat les obres.

Entenem doncs que, una vegada més, l’ajuntament d’Esplugues no ha arbitrat bé entre els interessos de totes les parts i s’ha deixat endur, arbitràriament, per les presses de la direcció de l’empresa concessionària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.