Acords del Ple municipal de febrer del 2013

ple municipalL’Ajuntament demana a la Generalitat que retiri la seva intenció de suprimir dues línies de P3 a Esplugues el proper curs.

Davant el plantejament del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de suprimir dues línies de P3 a la ciutat per al proper curs, una de les dues que fins ara tenen les escoles Folch i Torres i Joan Maragall (que s’afegiria a la supressió aquest curs d’una altra línia a l’Isidre Martí), quatre dels cinc grups municipals (PSC, PPC, ICV-EUiA i ERC) van defensar un text conjunt en què s’exposa que això suposarà que “alguns centres, o tots, tindran una ratio de més de 25 alumnes per aula” i es demana el manteniment de l’actual oferta, així com la revisió dels concerts de les escoles concertades d’Esplugues. Amb la proposta de la Generalitat, l’oferta per al curs 2013-2014 seria de vuit grups de P3 a l’escola pública i vuit a l’escola concertada. CiU va optar per no votar aquesta moció, que es va presentar amb caràcter d’urgència.

Aprovada una proposició ciutadana per crear un espai d’horts urbans

A la sessió també es va aprovar una proposició ciutadana presentada per l’Associació Veïns i Veïnes d’Esplugues per posar en marxa un procediment administratiu per a la creació d’un espai d’horts urbans al municipi, així com l’establiment del sistema d’adjudicacions de les parcel·les. La proposta, que va ser aprovada i aplaudida per tots els grups, destaca que els horts podrien donar productes de la terra frescos i econòmics i permetria a gent jubilada i a l’atur utilitzar el temps de forma productiva.

Nou reglament per al cementiri municipal

El Ple va aprovar per unanimitat de manera inicial l’actualització del Reglament del cementiri municipal, que substituirà l’actual, que datava de l’any 1958. La nova reglamentació d’adaptarà a les disposicions legals i reglamentàries vigents, regularà la utilització dels nínxols que al llarg del temps han esdevingut disponibles per l’Ajuntament, establirà la possibilitat de construir columbaris, així com la vigència dels nous títols sobre nínxols i columbaris. El nou reglament ha de passar ara un període d’exposició pública de 30 dies.

Suport a la campanya ‘Amb el meu mòbil, no!’

ICV-EUiA va presentar una moció per donar suport a la campanya No amb el meu mòbil!, que pretén obrir un espai de reflexió al voltant de la utilització per a la producció de telèfons mòbils de certs minerals, com el coltan, l’explotació il·legal dels quals a la República Democràtica del Congo contribueix a perpetuar conflictes bèlics a la zona. L’acord, que va ser aprovat per unanimitat, proposa, entre d’altres coses, que els governs català, estatal i de la UE impulsin legislacions perquè no s’utilitzin minerals procedents de l’àrea de conflicte al Congo, així com sol·licitar a les empreses que participen aquests dies al Congrés Mundial de Mòbils que se celebra a Barcelona més transparència en la cadena de subministrament dels recursos naturals, i que es comprometin a no utilitzar el coltan i d’altres recursos minerals explotats il·legalment a la RD Congo per a la fabricació d’aparells de telefonia mòbil.

Font: www.esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.