'A internet, posa-hi seny', la nova campanya per protegir els menors a la xarxa

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha posat en marxa una campanya de conscienciació sobre la seguretat a la xarxa adreçada a menors de 8 a 14 anys i als adults responsables, impulsada des del Centre de Seguretat de la Informació a Catalunya (Cesicat). L’objectiu és conscienciar la ciutadania de les situacions de risc que es poden trobar a Internet i que disposin de les eines i la informació necessària per fer-hi front.

La campanya està protagonitzada per dos personatges, el Cesc i la Cati, dos germans que ajuden a navegar per Internet de forma segura amb consells fàcils i efectius. La campanya té tant una orientació material, formada per desplegables, cartells, díptics i jocs per als menors, com virtual, amb l’espai web del Cesc i la Cati, on es poden trobar tots els materials de la campanya. Els responsables de la campanya volen que esdevingui un espai de preguntes, respostes i consells al voltant de la seguretat a Internet, amb la intenció que els mateixos adults s’adrecin als menors per oferir consells sobre seguretat.

Els menors a Internet

Tant els menors com les persones adultes tenen conductes poc segures a l’hora d’accedir i utilitzar Internet. Destaca el fet que més de la meitat dels menors participa en xarxes socials, tres de cada deu naveguen sense la supervisió d’un adult, un 3,5% parla o xateja amb persones desconegudes i un 18% pot arribar a obrir correus electrònics de persones desconegudes. A més, un 72,9% dels adults afirmaven que els agradaria rebre informació sobre temes de seguretat informàtica.

Projecte Ajuntament Obert Digital

El conseller Ausàs, per la seva banda, ha visitat l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) aquest dimecres, on ha assistit a la presentació del projecte Ajuntament Obert Digital. És un projecte de modernització administrativa mitjançant la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació, que permetran a la ciutadania relacionar-se amb l’administració per mitjans electrònics. El projecte té per objectiu millorar la qualitat de la gestió dels serveis al ciutadà, simplificar i racionalitzar els procediments de treball i els tràmits, així com potenciar la coordinació entre administracions.

Per LAMALLA.CAT / ACPG – Redacció
Foto: Món, Rac1

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.