1ª Setmana de Creació Documental a l'Avenç

Pretén ser una plataforma d’exhibició de documentals, que durant una setmana es projectessin en el centre cultural L’Avenç, aproximant la creació documental a un públic cada vegada més interessat en aquest gènere, que ens apropa a una mirada heterogènia i diversa sobre la nostra pròpia humanitat, que intenta estimular la nostra complicitat i, sobretot, ens convida a emocionar-nos i a deixar-nos seduir, oferint-nos més i millors eines per observar i reconèixer el món en què vivim.

També hem apostat per donar a conèixer directors propers com l’espluguenc Oriol Segarra director de “ Despertar” que es projectarà El dissabte 04 de febrer un documental que afronta la malaltia de l’addicció, s’endinsa en la problemàtica i en com els seus protagonistes superen la malaltia, com s’enfronten a les seves pors, emocions, sofriments….com recuperen la seva vida.

I realitats properes com és el cas del documental “ Intersticios” sobre els horts urbans d’Esplugues, inclòs en la selecció de curtmetratges “Marató Creativa”, que es projectaran el dissabte 11 de febrer de Javier Requena i Martha Cecilia Cedeño: també espluguencs.

A més es projectarà el documental “ L’espectacle de la mort” de Juan García i produït per la també espluguenca Cristina Baeza, sobre el fenomen dels toros a Espanya, i també comptarem amb una selecció de documentals amb perspectiva de gènere realitzats i oferts pel centre de la dona Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona: “DONIS-GENERANT” de Marta Tarragona i Matilde Molnar documental sobre la llibertat d’identitat personal i amb “Indefinida Plural» de Bàrbara Boyero, Roser Mateos i Lidia Ruiz, sobre la Fibromiàlgia, guanyador del Premi en el Festival de Cinema de Dones de Navarra a millor documental. En aquest documental tres dones qüestionen i superen a través de la fibromiàlgia rols de gènere i allò que s’esperava d’elles. Reflexió de la relació social, històrica i cultural de les dones amb la salut, el dolor, la culpa, les renúncies, les cures..

Aquesta interessant proposta tindrà una continuïtat perquè estem convençuts de l’èxit ja que el cinema documental social amb cada projecció ens obre una nova finestra que dóna a conèixer a l’espectador una nova realitat.

 

Cristina Baeza

 

PROGRAMACIÓ:

DISSABTE 4 DE FEBRER A les 22:00 HORES

SECCIÓ LLARGMETRATGE:

“DESPERTAR” d’ORIOL SEGARRA

Sinopsi: Pel·lícula documental sobre la malaltia de l’addicció, s’endinsa en la problemàtica i en com els seus protagonistes superen la malaltia, com s’enfronten a les seves pors, emocions, sofriments….com recuperen la seva vida.

DISSABTE 11 DE FEBRER A les 22:00

SECCIÓ “MARATÓ CREATIVA” DE CURTMETRATGES:

“ INTERSTICIOS” de JAVI REQUENA I

Sinopsi: documental mediambiental sobre el fenomen dels horts a les ciutats, concretament en els horts d’Esplugues.

Durada: 30 min.

“ L’ESPECTACLE DE LA MORT” de JUAN GARCÍA

Sinopsi: documental sobre el fenomen dels toros a Espanya.

Durada: 10 min.

“ DONIS-GENERANT” de MARTA TARRAGONA I MATILDE *MOLNAR

Sinopsi: documental sobre la llibertat d’identitat

Durada: 37 min.

“ INDEFINIDA PLURAL” de BÀRBARA BOYERO

Sinopsi: documental sobre la fibromiàlgia

Durada: 30 min.

En finalitzar les projeccions podrem intercanviar opinions amb els directors i els protagonistes de les històries mentre degustem una copa de cava.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.