1,8 milions de catalans reclamen votar amb una històrica V a Barcelona

IMG_5148.JPG
La Gran Via i la Diagonal s’omplen per fer realitat el mosaic de la senyera de la Via Catalana 2014, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

“La mobilització més gran d’Europa”, una realitat.

[ElPuntAvui.cat] Ja és una realitat.Milers de persones -1,8 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana- han omplert la Diagonal i la Gran Via de Barcelona per la V, “la mobilització més gran d’Europa”, tal com va dir la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Des d’abans de les 15h de la tarda, milers de persones han omplert la ciutat comtal per participar en la V que ha reclamat poder votar el pròxim 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya. La Via Catalana de la Diada d’aquest 2014 ha superat el mig milió d’inscrits, que han conformat un mosaic d’onze quilòmetres, una senyera en forma de V per reclamar aquest dret a vot.

El moment àlgid en què s’ha completat la V, a les 17.14h, l’ha culminat una noia que el dia de la consulta, el 9 de novembre, farà 16 anys i que ha dipositat un vot simbòlic a una de les urnes de l’escenari principal, a la plaça de les Glòries, simbolitzant la voluntat de votar i de victòria. El lema que encapçalava el vèrtex de la V era “El 9-N votarem, el 9-N guanyarem”.

En un ambient festiu, els manifestants han començat a ocupar els diferents trams. Des de les quatre de la tarda han començat les actuacions musicals als escenaris situats als extrems de la Diagonal i de la Gran Via. Cap a les cinc de la tarda, les dues capçaleres, situades a 200 metres del vèrtex, han començat a caminar per completar la V a la plaça de les Glòries.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.