L'Ajuntament dissenya quatre 'rutes saludables' per fomentar l'activitat física entre la ciutadania

image_miniDins del programa Activa’t caminant! i recollint la proposta ciutadana presentada al Ple per l’associació Àgora, l’Ajuntament ha dissenyat quatre ‘camins saludables’ amb l’objectiu de promoure entre la ciutadania l’activitat física i facilitar la incorporació de l’exercici en la vida diària, coincidint amb la celebració, el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física.

Les quatre rutes, que poden descarregar-se des del web www.esplugues.cat (Camins saludables), proposen diferents itineraris –d’1,48, 3,08, 3,83 i 5,86 km– perquè, a poc a poc, les persones puguin augmentar progressivament el grau d’intensitat i el temps de les caminades (de tres a cinc o sis dies per setmana i de 20 a 60 minuts diaris). L’Organització Mundial de la Salut  recomana 30 minuts diàris d’activitat física per a la població adulta i 60 minuts en el cas dels infants i els adolescents.

Les rutes s’han dissenyat donant prioritat al pas pels diferents parcs i zones verdes amb què compta el municipi, com el parc dels Torrents, el parc de la Solidaritat i el parc de Can Vidalet.

Aquesta campanya insisteix en la idea que la perseverança en la pràctica d’exercici físic durant els primer sis mesos és clau per adquirir-ne l’hàbit. Així mateix, recorda que els beneficis de la pràctica esportiva són tant físics com mentals.

Font: esplugues.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.