@ICVesplugues: Pacte sobre la pobresa Ajuntament d'#Esplugues. #política @Ajesplugues

A l’últim ple municipal es va aprovar el «Pla contra la pobresa» amb el vot en contra del nostre grup. No vam votar en contra que s’actuï contra la pobresa perquè aquest ha estat un tema central de la nostra feina a l’ajuntament i hem aconseguit de fer aprovar mesures en favor de l’equitat social. 

Vam votar en contra d’un pla que no proposava cap mesura nova i valorava la feina que s’està fent. Perquè quedi clar que l’eliminació de la pobresa és un objectiu prioritari i perquè es prenguin mesures efectives, hem presentat una moció que es discutirà al proper ple de març perquè les persones i les entitats que estan treballant en contacte directe amb la gent més necessitada facin una valoració de la feina que es fa i proposin noves mesures per fer les coses cada cop millor i arribar a més persones.
«La nostra portaveu, la Lídia, ha presentat una moció per fer unes jornades de treball amb entitats i persones implicades en el dia a dia del treball contra l’exclusió social.

L’objectiu és elaborar un pla d’actuació amb mesures concretes i recursos suficients per impulsar unitàriament la propera legislatura municipal o abans si és possible.» Text de la moció


Una darrera reflexió

És més difícil dir que no a dir que sí com veiem en el dia dia  amb amb els fills o les filles, ho veiem a les escoles i en molts aspectes de la vida quotidiana. El si no suposa cap problema, en canvi, gestionar el no suposa incomprensió i de vegades conflictes, que s’hauran de resoldre amb fermesa i raons. Tampoc hi ha dubte que és més coherent, més educatiu i més valent fer-ho quan les coses no es fan bé. Per això vam votar que no al suposat «pacte contra la pobresa» perquè estem convençuts que no era ni el moment ni la solució correcta. Això no vol dir que l’exclusió social, que segons el president del govern no existeix, no hagi estat i continuï essent un element central en la nostra actuació a l’ajuntament la legislatura que estem acabant. I per això mateix presentem aquesta moció que el que vol és detectar els problemes, prioritzant els més urgents,  i posar els recursos per resoldre’ls i fer-ho amb les persones i entitats que estan treballant en el dia de la lluita contra l’exclusió social. I volem també que el màxim de partits  facin seves les conclusions i els compromisos que s’adoptin en aquestes jornades per aplicar-los des del començament de la legislatura i abans si és possible.
— 

Lídia Ibáñez,
Portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA a l’ajuntament d’Esplugues

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.