El Cercle Artístic d’Esplugues i La Crònica de la Vida d’Esplugues estan preparant per a aquest juliol l’exposició ‘Francesc Anglí i Oliva 1940 – 2000. Arts a Catalunya’. Com a eix central de les exposicions d’arts plàstiques d’aquesta temporada presentarem a Esplugues aquesta mostra dels seus treballs d’una vida d’amor a l’art. Es proposa prefigurar el que va representar per als que coneixíem la seva obra plàstica, i al mateix temps de treure a la llum uns anys de pràctica artística importantíssims dintre el nostre municipi ja que fins ara no hem pogut comptar amb un espai museístic propi.

Si del 1940 al 1960, a nivell internacional, coneixem l’eclosió de les corrents no figuratives, entre 1970 i 2000 es desenvolupa un dels períodes més rellevants de la seva creativitat dins del art català del segle XX, que arrenca abans del naixement del neoliberalisme i apunta cap al procés de consolidació democràtica.

L’exposició tractarà d’establir una cronologia detallada d’aquests anys, atenent els als i baixos de l’artista, les exposicions, les incursions en el món editorial i periodístic, els esdeveniments culturals, etc., que van aglutinar, de vegades a l’ombra dels veïns i amics, l’evolució de les pràctiques artístiques que varen forjar tant el seu caràcter com la seva obra a Catalunya. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.