Expedients perquè es posin al mercat 11 pisos buits d’entitats financeres

La Junta de Govern municipal ha iniciat el procediment legal perquè 11 habitatges propietat de tres entitats financeres que porten més de dos anys sense ocupar siguin cedides i posades a disposició del mercat de lloguer social. En la darrera sessió, es va aprovar l’obertura d’expedients a les tres entitats financeres per declarar la “situació anòmala”d’11 habitatges buits que són de la seva propietat.

Els bancs tenen un termini de deu dies per presentar al·legacions o cedir-los a la borsa de lloguer social. Si les al·legacions no prosperen o si la cessió voluntària no es produeix, l’Ajuntament iniciarà l’expedient per a la seva cessió forçosa per tal d’incorporar-los a la borsa de lloguer social o per aplicar sancions, tal com estableix la llei.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha manifestat que aquesta mesura «reafirma el compromís de l’Ajuntament amb la ciutadania més vulnerable, juntament amb les ajudes per a la pobresa energètica o la intermediació per evitar desnonaments».

L’Ajuntament d’Esplugues compta amb un servei de mediació que des de 2013 ha tramitat un centenar d’expedients d’assessorament en matèria d’habitatge i que ha evitat prop de 50 desnonaments després de renegociar 25 contractes de lloguer i 21 hipoteques. També ha resolt 5 dacions en pagament (donar per saldat el deute amb la pèrdua de l’habitatge quan no es pot fer-hi front).

Font: www.elfar.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.