Menú Cerrar

Màxima transparència a la comunicació local #Esplugues

El municipi obté, per tercer any consecutiu, el segell de transparència Infoparticipa al 100%

Esplugues rebrà el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per tercer any consecutiu. Es tracta d’un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que avalua els webs municipals. Els resultats es publiquen al Mapa [email protected].

A més, l’Ajuntament d’Esplugues és un dels 25 municipis catalans que han obtingut el segell amb el 100%, és a dir, que les seves pàgines web compleixen els 52 indicadors d’enguany. Només dos municipis catalans han assolit la totalitat d’indicadors durant les tres edicions dels guardons: Esplugues i Sant Feliu de Llobregat, ambdós del Baix Llobregat.

El nombre d’indicadors s’ha ampliat aquest any i s’ha adaptat als paràmetres de la Llei de Transparència accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l’1 de gener de 2016. Els aspectes avaluats giren al voltant de cinc àrees: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Font: www.elfar.cat