Menú Cerrar

Esplugues encoratja els escolars a emprendre

20120418-153852.jpg

La 5a Audiència Pública als nois i noies aborda, en una jornada intercentres, les experiències concretes de dos emprenedors.

Edgar Vinyals, fundador de l’Associació d’Oci Inclusiu Sarau, i Carles Treviño, director de l’empresa d’espectacles amb seu a Esplugues Free Art, han compartit aquest matí una jornada de treball sobre emprenedoria amb els nois i noies de 4t d’ESO que participen a la 5a Audiència Pública, un projecte impulsat per l’Ajuntament d’Esplugues i la Fundació Pere Tarrés amb l’objectiu de fomentar la participació de la població juvenil i recollir les seves propostes per millorar la ciutat.

Tots dos han coincidit a destacar la necessitat de “saber què voleu i on voleu estar” per arribar a fer realitat els somnis. Una actitud emprenedora aplicable, no només a l’àmbit econòmic i professional, sinó també a altres àmbits de la vida. De fet, durant la sessió, s’han celebrat dues taules rodones per abodar aquestes dues vessants de l’emprenedoria: l’empresarial i laboral –amb la participació de Treviño i Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues– i la social –dinamitzada per Vinyals i Eduard Sanz, regidor de Participació–.

El director de Sarau, de només 24 anys, va animar els joves a reflexionar sobre “quin és el vostre lloc, què voleu i quines milores podeu aportar al vostre entorn”. Per la seva part, Carles Treviño va insistir en la necessitat de ser constant: “Jo vaig haver de resistir dos anys fins que l’empresa es va enlairar, però sabia que volia dedicar-me al circ”.

Paral·lelament a les activitats de dinamització amb els nois i noies, s’ha desenvolupat una sessió adreçada al professorat, a càrrec d’Hermínia Gomà, sobre com aplicar les tècniques de coaching a l’àmbit de l’ensenyament.

La cinquena edició de l’Audiència Pública als Nois i Noies d’Esplugues, dedicada per segon any consecutiu a fomentar l’esperit emprenedor entre la joventut, cloura el proper 16 de maig, a la seu de la Direcció General de l’Esport a Esplugues, amb la trobada final amb l’alcaldessa, Pilar Díaz, on els participants exposaran les conclusions d’aquest curs i els suggeriments de millora per al municipi.

Font: Ajuntament