PRIMERA JORNADA A #ESPLUGUES DEL PROJECTE INTERNACIONAL PER FORMAR JOVES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC· La fundació Plant-for-the-Planet visita Esplugues de Llobregat per adherir joves als 46.000 ambaixadors actuals de la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica.

· Plant-for-the-Planet impartirà dues sessions formatives, amb teoria i pràctica, per a joves de 9 a 16 anys a l’Escola Prat de la Riba el dissabte 12 de novembre.

· L’objectiu de la xarxa de Plant-for-the-Planet, formada per joves amb mentalitat ecològica, és plantar un bilió d’arbres el 2020 i reduir les emissions de CO2.

Esplugues de Llobregat acollirà la primera jornada del projecte internacional Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica, iniciativa impulsada el 2007 per la fundació Plant-for-the-Planet per a capacitat joves de 9 a 16 anys amb l’objectiu que puguin convertir-se en ambaixadors per la lluita contra el canvi climàtic.

Amb el patrocini de la farmacèutica Ferrer, la jornada a Esplugues acollirà un màxim de 120 joves, els quals, dividits en dos grups de 60, de 9 a 12 i de 13 a 16 anys; participaran en un taller de capacitació ambiental de 6 hores de durada, el qual inclourà teoria i pràctica. La part teòrica s’impartirà a partir de jocs senzills i l’exercici pràctic consistirà en que cada nen planti un arbre jove al finalitzar les sessions, les quals se celebraran de les 10.00 a les 16.00 de la tarda a l’Escola Prat de la Riba d’Esplugues de Llobregat.

Amb aquestes sessions formatives, anomenades acadèmies Plant-for-the-Planet, la fundació busca que els joves d’Esplugues que vulguin s’uneixin als més de 46.000 membres que ja formen part de la Xarxa d’Ambaixadors a nivell mundial, la qual té presència a 92 països; per tal que actuïn a nivell local, nacional i internacional. L’objectiu de la Xarxa, formada per joves ambaixadors amb mentalitat ecològica i sostenible, és contribuir a plantar 1 bilió d’arbres a tot el món el 2020 ja que l’arbre és l’únic ésser viu que absorbeix CO2 al fer la fotosíntesis.

Les sessions formatives serviran perquè els nens aprenguin què és la crisi climàtica, com poden contribuir a frenar el canvi climàtic i què és la justícia global. Els participants es convertiran en líders de la causa, els quals aprendran a fer conferències i organitzar plantacions responsables. Els tallers seran conduits per alguns dels joves que ja formen part de la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica, els quals explicaran als participants d’Esplugues la seva experiència. Les inscripcions als tallers es poden fer fins divendres 11 de novembre a www.planetspain.org.

Més de 1.300 ambaixadors a l’Estat

Des que el projecte de la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica va arribar a l’Estat espanyol, el 2014, Plant-for-the-Planet ha celebrat més de 23 acadèmies a tot l’Estat i ha aconseguit una xarxa nacional amb més de 1.300 ambaixadors.

Amb una nova seu, recent oberta a Suïssa i presència consolidada a Alemanya i Mèxic, on la fundació disposa d’una important finca de plantació d’arbres; Plant-for-the-Planet Espanya i la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica és present a ciutats com Madrid, Canàries, Andalusia i Saragossa.

A Catalunya, la fundació disposa d’una seu a Barcelona, on ja s’han celebrat tres acadèmies; i té presència, amb ambaixadors Plant-for-the-Planet, a Lleida i Girona.

Per una xarxa mundial de joves ambaixadors
L’objectiu de la Xarxa d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica és aconseguir que joves de tot el món treballin per solucionar el canvi climàtic a partir del pla de 3 punts que estableix la fundació Plant-for-the-Planet: reduir les emissions de gas d’efecte hivernacle, mantenir l’escalfament global del planeta per sota dels 2ºC i haver plantat 1 bilió d’arbres en tot el món, ja que els arbres absorbeixen milions de tones de CO2. El projecte ja ha plantat més de 14.000 milions d’arbres a tot el món.

Un projecte d’origen alemany
La fundació Plant-for-the-Planet va ser ideada el 2007 pel jove alemany Felix Finkbeiner, quan tenia 9 anys, després de fer un treball a l’escola sobre com la crisi climàtica afectava el planeta. Com a proposta per a lluitar contra aquest problema, Finkbeiner va pensar que tots els nens del món podrien plantar un milió d’arbres en els seus països per a contribuir a netejar l’aire. Quatre anys més tard, el 2011, el jove Felix Finkbeiner, que ara té 18 anys, juntament amb els seus pares que ja eren activistes; van crear la fundació Plant-for-the-Planet, nom que els va cedir les Nacions Unides, juntament amb un comptador mundial d’arbres.

Info: ​Marta Avellaneda, 650 54 00 33

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.