«El Centre de Reempresa de Catalunya és un sistema generalitzat pel qual un empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat té la informació al seu abast de com fer-ho, pot sol·licitar assessorament i col·laboració d’un consultor especialitzat i té un mercat transparent a Internet on fer la seva proposta amb assistència tècnica.»

El president de la Generalitat, Artur Mas, va defensar que “cuidar i salvar empreses, és salvar persones” i que, per aquest motiu, la tasca de projectes com Reempresa, de la patronal Cecot, “té tot el sentit del món, en moments econòmicament complicats, però també de bonança, per la seva vocació de permanència”.

El cap de l’Executiu va llançar aquest missatge en l’acte de presentació del balanç i resultats de la gestió del Centre de Reempresa de Catalunya, celebrat el passat 23 de març. Reempresa és un programa iniciat el 2011 per la Cecot i la Fundació Cp’ac (Promoció de l’Autoocupació de Catalunya), amb el cofinançament del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat i del Fons Social Europeu (FEDER).

Aquesta iniciativa, pionera a Espanya, és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un nou emprenedor –reemprenedor- pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat i fer-la créixer, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial i col·lectiu.

El programa ha assolit un total de 413 reempreses d’èxit, que han suposat una inversió induïda de més de 20.500.000 € i el manteniment de prop de 1.500 llocs de treball.

El president Mas va celebrar aquestes màgiques xifres i ha ressaltat que el programa “no es va idear per ajudar a sortir de la crisi”, sinó per “salvaguardar un patrimoni fonamental de qualsevol país, i especialment per Catalunya, com és el nostre gran i divers univers d’empreses”. “En els moments en què es disparaven les xifres d’atur, hi havia altra gent treballava per salvar llocs de treball, i això dona idea de la importància del projecte”.

Durant el seu discurs, el president també ha volgut subratllar un missatge positiu en referència al canvi de tendència que s’ha evidenciat aquest 2014 en quant a la creació de negocis, tenint en compte que “l’any passat es van dissoldre un 20% menys d’empreses que el 2013, aconseguint un saldo net de creació d’empreses clarament favorable”. Tal i com ha explicat, en l’últim trimestre del 2014, aquest saldo va ser de 4.036 empreses, “un volum que no s’havia produït en un sol trimestre des de l’inici de la crisi el 2008”.

“Això vol dir que a més de l’èxit del Reempresa, hi ha molta altra gent al país que s’està movent en la línia de començar projectes i aventures noves, i això es important per un país que s’ha de recuperar d’unes ferides molt fondes”, va dir.

Malgrat les conseqüències negatives dels durs anys de recessió, el president també ha recordat que Catalunya porta 20 mesos consecutius de reducció de l’atur, que significa que “portem ja molts mesos seguits incrementant els contractes laborals”.

En aquest sentit, va destacar que en els dos primers mesos del 2015 hi ha hagut un increment del 13% dels contractes laborals respecte els mateixos mesos del 2014”, i que, a diferència del que sembla, “el ritme de l’increment dels contractes indefinits és el doble del dels contractes temporals”.

L’acte, que es va celebrar a l’Auditori del Palau de la Generalitat, també va comptar amb la presència del president de la patronal Cecot, Antoni Abad; dels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.