Les AMPA del Baix Llobregat acorden unir esforços per lluitar contra el tancament de línies de P3 a escoles públiques

Representants de diferents AMPA del Baix Llobregat s’han reunit en assemblea a Sant Vicenç dels Horts per consensuar una estratègia comuna per lluitar contra la voluntat del Govern de tancar 21 línies de P3 en municipis com Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Olesa de Montserrat, Sant Feliu o Esplugues, entre d’altres. En vista dels bons resultats aconseguits als municipis on ja s’ha fet, com a Cornellà o Esplugues, els reunits han acordat presentar mocions de rebuig a la mesura als diferents plens i encetar una via de diàleg amb el Departament d’Ensenyament abans de plantejar-se mesures de pressió. Els representants de les AMPA han lamentat que s’utilitzi la baixada de la natalitat per justificar els tancaments quan el que s’hauria de fer, reclamen, és baixar les ràtios de les línies actuals per millorar la qualitat de l’educació.

Segons van fer públic la setmana passada els sindicats, la voluntat del Govern és tancar entre 20 i 25 línies de P3 a escoles públiques del Baix Llobregat. Justifiquen la mesura per la baixada de la natalitat els últims anys i per la tornada de moltes famílies immigrants als seus països d’origen. Els sindicats denuncien que aquesta mesura es basa només en criteris econòmics sense tenir en compte els pedagògics, socials i educatius. A més, alerten que de tirar endavant, la mesura suposaria també posar en perill més de 40 llocs de feina. La representant de la FaPaC al Baix Llobregat, Susanna Calvet, ha reconegut que de moment no tenen constància oficial de les intencions del Govern i que temen que no les coneguin fins que no s’obri el període d’inscripcions per al curs vinent “quan ja pot ser tard”. Es per això que, donant prioritat a la via negociadora, volen posar en marxa accions conjuntes de les diferents AMPA per obligar la Generalitat a fer marxa enrere. Una de les mesures acordades serà presentar mocions en contra del tancament d’aules als plens dels municipis afectats. Una acció que ja han dut a terme municipis com Cornellà, Gavà, Sant Boi o Esplugues i que a priori ha donat bons resultats. Com han explicat alguns representants de les AMPA assistents, a Cornellà o Sant Boi, per exemple, estava previst que es tanquessin entre dues i tres aules i finalment la pressió social i política ha obligat el Departament a fer marxa enrere.

En el que han coincidit tots els presents és que les accions que es duguin a terme han de ser conjuntes “per tenir més força” i que cal desconfiar de les notícies “no oficials” que poden confondre la gent i desviar l’atenció del veritable objectiu. A tall d’exemple, representants de les AMPA de Gavà han explicat que fa dos dies el govern municipal els va anunciar el tancament d’una línia de P3 i que avui, “com per art de màgia”, se’ls ha dit que ja no es tancarà.Sobre la via negociadora, Calvet ha explicat que coneix a la nova consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, de la seva etapa com a Directora General amb Irene Rigau, i que confia “en la seva capacitat de diàleg i caràcter obert” per arribar a un acord. “Li donem un vot de confiança i si la via negociadora no funciona estudiarem mesures de força”, ha reblat.

Font: www.vilaweb.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.