Els equips directius destaquen “la immediatesa en l’atenció” i “l’eficàcia” d’aquesta eina en la mediació en conflicte.

La figura de l’Agent Tutor ha tornat a aconseguir, un any més, una valoració molt positiva per part dels equips directius dels vuit centres docents en què actua, com a mediador en conflictes, el policia local Manel Muñoz (els instituts Joanot Martorell, La Mallola i Severo Ochoa; les escoles Gras Soler, Joan Maragall, Utmar i Natzaret; i el centre de formació Isoveri). En les enquestes de valoració del servei, aquesta eina, que els directors i directores qualifiquen de “molt eficaç”, obté la puntuació màxima en totes les qüestions plantejades: relació de l’agent amb el centre, tasca que desenvolupa amb els infants i joves, assoliment de les expectatives inicials i valoració global.

Entre els aspectes a destacar, les escoles i instituts coincideixen a assenyalar “la immediates i rapidesa de l’atenció” en cas de conflictes i “la consideració amb l’alumnat”, i entenen la presència d’aquesta figura als centres com a “imprescindible i necessària”.
El projecte Agent Tutor, una iniciativa pionera de l’Ajuntament d’Esplugues, va ser implantat als instituts de la ciutat l’any 2009 i en els darrers dos anys s’ha estés també a les escoles. Recentment, aquesta experiència ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer per tractar-se d’una “aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de la convivència”.
Més de 60 intervencions en un any

Durant el darrer curs escolar, l’Agent Tutor ha realitzat 61 intervencions als centres de secundària i batxillerat i s’ha reunit amb 131 joves. A primària s’han fet 4 intervencions i s’han entrevistat 14 infants. Gairebé la totalitat dels conflictes detectats s’han resolt mitjançant mediació i mesures educatives aplicades pels instituts i escoles.

Pel que fa a les activitats complementàries a la tasca de mediació de l’Agent Tutor, destaquen el taller sobre bullying, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i en el marc de l’Audiència Pública als nois i noies de 4t d’ESO; una xerrada del jutge de menors de Barcelona adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO sobre justícia juvenil i responsabilitat dels menors; i les xerrades sobre ciberassetjament, adreçades a primària i secundària i a pares i mares, a càrrec de professionals del centre Psicosedna.

El nombre d’infants i joves que s’han beneficiat de l’acció de l’Agent Tutor (a través d’intervencions, entrevistes o propostes formatives) ascendeix a 600.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and delete the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.