@ERC_Esplugues vota en contra d'una modificació electoralista dels pressupostos municipals. #Esplugues @Ajesplugues

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de març de l’Ajuntament d’Esplugues. ERC d’Esplugues va votar en contra de la modificació del pressupost municipal perquè la considera partidista. En el Ple també es va aprovar l’expropiació d’una finca del carrer de la Riba i una moció sobre la reforma horària, i es va ajornar l’aprovació d’una ordenança sobre la instal·lació de terrasses en la via pública. 

 [ERC Esplugues] Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de març de l’Ajuntament d’Esplugues. ERC d’Esplugues va votar en contra de la modificació del pressupost municipal perquè la considera partidista. En el Ple també es va aprovar l’expropiació d’una finca del carrer de la Riba i una moció sobre la reforma horària, i es va ajornar l’aprovació d’una ordenança sobre la instal·lació de terrasses en la via pública.

ERC va votar en contra de la modificació del pressupost del 2015, que s’havia aprovat al novembre i que ara el PSC ha ampliat de manera electoralista. ERC considera que el superàvit d’un milió d’euros en un pressupost aprovat fa 4 mesos indica una previsió molt dolenta i, segurament, una intenció partidista, atès que les inversions que es faran seran majoritàriament obres en carrers i jardins, que s’anunciaran durant aquest mes i mig abans de les eleccions. A més, comprometre ara aquests diners impedirà al proper equip de govern esmerçar-los en altres partides, com ara el Pla d’Ocupació, que no té finançament de la Diputació, i requerirà, a més, més manteniment.

Al Ple es va aprovar expropiar una finca del carrer de la Riba afectada per una zona verda que n’impedeix les reformes. Gràcies a la pressió dels grups de l’oposició, es va acabar amb l’angoixa de la família que hi viu, que feia temps que demanava una solució. El regidor d’ERC, Jordi Figueras, va demanar generositat a l’equip de govern en aquest cas, però el primer tinent d’alcalde, Enric Giner, ho va refusar.

La proposta d’ordenança per a la instal·lació de terrasses d’establiments de restauració es va ajornar, malgrat que fa 9 mesos que l’Ajuntament va aprovar en Ple fer- ne una. Tot i que tots els grups de l’oposició presentaven la proposta, el PP es va fer enrere i va votar amb el PSC a favor de l’ajornament. La manca de regulació en aquest àmbit ha provocat concessions arbitràries de permisos i altres molèsties derivades a veïns i propietaris, però amb tot l’equip de govern no s’hi ha interessat en tot aquest temps, tal com va reconèixer el primer tinent d’alcalde.

En el Ple també es va aprovar, amb el suport d’ERC, una moció sobre la reforma horària per ajustar el fus horari de Catalunya al de Londres (ara és el de Berlín).

Finalment, en el torn de precs i preguntes Jordi Figueras va preguntar al PSC la raó per la qual s’identifiquen selectivament persones amb aspecte estranger al barri de Can Vidalet. ERC considera que es tracta d’una mesura inadmissible en democràcia, i demana que es creï ciutadania i no discriminació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.