Menú Cerrar

XXIV Jornades Micològiques aquest cap de setmana al Casal de Cultura Robert Brillas

Un dels actes que se celebren a Esplugues amb més projecció fora de les nostres fronteres són les Jornades Micològiques Internacionals, organitzades per l’Associació Amics de la Micologia d’Esplugues (AAME), que enguany arriben a la seva edició número 24. Experts vinguts de tota Espanya i d’altres països d’Europa es donen cita a la nostra ciutat cada dos anys. Diumenge passat, 21 d’octubre, els participants en aquesta edició van viatjar a Sant Feliu de Pallarols, a la comarca de la Garrotxa, on les 27 persones que formen el comitè científic han dut a terme durant la setmana la recol·lecció, estudi i classificació de les espècies de bolets de la zona.

El resultat del treball d’aquest comitè podrà consultar-se a la XXXIV Exposició de Bolets. La mostra, que és una síntesi de la voluntat divulgativa i del rigor científic de les jornades, es podrà visitar a partir de dissabte 27, a les 10 h, i fins a diumenge 28, a les 14 h, al Casal de Cultura Robert Brillas.

A més, Massimo Candusso impartirà un curs d’iniciació a la micologia del dilluns 29 al dimecres 31. El primer dia s’ensenyarà a distingir els bolets comestibles dels tòxics, mitjançant mostres aportades per l’AAME, fotografies i exemplars portats pels participants que ho desitgin. Les següents classes seran una introducció a l’estudi científic dels fongs, en què s’explicarà l’ús correcte del microscopi i com tractar els exemplars per poder treballar amb ells. [esplugues.cat]