iban salvador

PIMEComerç constata que els problemes de liquiditat provocaran el tancament d’establiments

La consulta realitzada per la sectorial als comerciants posa de manifest un 54,78% dels enquestats apujarà els preus dels seus productes o serveis a conseqüència de l’increment de la despesa energètica.

En els pròxims sis mesos, un 47,45% considera que la situació econòmica del seu negoci seguirà igual que ara, en canvi, un 37,90% creu que empitjorarà.

Barcelona, 14 d’octubre de 2022. La consulta que ha fet PIMEComerç als seus socis, associacions i gremis, per valorar la campanya d’estiu d’enguany constata que un 27,07% està tenint problemes de liquiditat derivats de la situació econòmica actual, un 44,59% no els té ara, però preveu que els podrà tenir i,  per contra, un 28,34% nega tenir-ne. Els problemes de liquiditat d’aquest 27,07% dels comerciants, concretament, poden implicar que un 28,13% tanquin l’establiment; un 38,28% reestructurin la plantilla; un 19,53% no puguin pagar als proveïdors, i un 14,06% no puguin pagar els deutes. 
 
Els comerciants ja estan patint l’augment de la despesa energètica i la sectorial adverteix que, si els preus de l’energia continuen a l’alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar. L’enquesta també posa de manifest que la conseqüència de l’increment de la despesa energètica el 54,78% dels casos apujar els preus dels seus productes o serveis, en un 33,12% disminuir altres despeses, i un 7,32% reajustar la plantilla. Respecte al mes d’abril, cal destacar l’augment de les opcions de reajustar la plantilla (3,56%) el tancament de l’establiment (2,37%).
 
Malgrat els indicadors negatius, el 78,34% dels comerciants consultats han assegurat que en els darrers mesos, no han hagut de reduir el nombre de treballadors, davant del 21,66% que si que ho han fet. En aquest sentit,  president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha posat en valor “el compromís de l’empresari que, tot i portar aquest pes sobre l’esquena, la majoria resisteix i  no ha hagut, de moment, de reduir llocs de treball”.
 
Respecte a la previsió de la situació del negoci, l’enquesta constata que en els pròxims sis mesos un 47,45% creu que la seva situació econòmica seguirà igual que ara mentre que el 37,90% creu que empitjorarà. Un 8,28% dels comerciants assegura que no pot garantir la continuïtat del seu establiment i un 6,37% creu que millorarà i augmentarà el volum del seu negoci.
 
Pel que fa a la instal·lació de portes automàtiquesun 61,04% de les persones consultades no ha estat a temps de fer-ho abans del 30 de setembre, enfront del 38,96% que si les ha pogut instal·lar. En aquest sentit, la sectorial ha lamentat “que no s’hagi tingut en compte la proposta de moratòria” i ha reiterat la seva “denúncia per la manca d’ajuts”.
 
En tant a les rebaixes d’estiu, les dades extretes de la consulta exposen que un 62,42% dels comerciants no ha fet rebaixes, davant d’un 20,38% de comerciants que si ha fet rebaixes després de l’1 de juliol i un 17,20% que ha fet rebaixes abans de l’1 de juliol. D’altra banda, de les persones consultades que paguen un lloguer pel seu establiment (68,15%), la meitat han patit un augment del preu del lloguer respecte a l’IPC, sent el més habitual entre un 5% i un 10%, i després de conèixer avui el tancament mensual de l’IPC en un 8,9%, la sectorial considera que aquesta dada “agreujarà els problemes”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.