Menú Cerrar

Acollida Intel·liGENT. #esplugues @AlbertComelles @Ajesplugues

image

Els regidors de Convergència Democràtica de Catalunya, com a integrants del govern municipal, volem fer palès el compromís ferm que s’ha pres per donar solucions al drama de les persones refugiades de l’Orient Mitjà en col·laboració amb la Generalitat i l’administració espanyola. És una situació de socors dramàtica que els europeus afrontem tot just havent rememorat el començament de la Primera Guerra Mundial i el final de la Segona, ambdues amb conseqüències duríssimes també en termes de persones desplaçades i refugiades.

Com a catalans també hem patit l’exili forçós i l’ofegament a casa nostra per causes militars més d’una vegada. Haver-ho viscut a través dels relats dels nostres familiars i del ric testimoni literari català, ens permet posar en valor que som un poble amb esperit de superació, humanitàriament acollidor i culturalment integrador.

Respecte les mesures preses fins ara, l’Eurodiputat Ramon Tremosa ens remarca sovint que la Unió Europea de moment no pot fer més que difondre bones pràctiques entre els estats en forma de directives. Malgrat això, com a catalans aspirem a bastir una diplomàcia comuna europea més previsible i previsora.

Us fem memòria de l’adreça electrònica i telèfon per indicar-nos la vostra disponibilitat per ajudar: [email protected] i 900 300 082.