Instal·lació de llums LED als tres ponts d'Esplugues

L’actuació permetrà reduir-ne un 60% el cost anual del consum.

L’Ajuntament d’Esplugues està substituint els sistemes d’il·luminació inferior dels ponts de la ciutat (els emblemàtics ponts d’Esplugues i de Can Clota, al carrer Laureà Mirò, i el de sota l’autopista B23, al carrer Nou) per tecnologia LED, una actuació que permetrà reduir-ne un 60% el cost anual del consum: de 62.790 kWh i 9.418 euros anuals es calcula que la despesa baixarà a 25.116 kWh i 3.767 euros.

El canvi dels fluorescents per lluminàries LED més eficients (que tenen una duració estimada de 10 anys, unes 50.000 hores, davant les 10.000 hores d’una bombeta tradicional) disminuirà, a més, el cost de manteniment i comportarà una reducció del 40% de les emissions de CO2.

Aquests avantatges permetran recuperar en uns 8 anys la inversió inicial, 45.867 euros, realitzada en la instal·lació en els tres ponts d’un total de 239 lluminàries.

Les obres de millora d’eficiència energètica estan a punt d’acabar al pont de Can Clota. A continuació es desenvoluparan els treballs als dos restants, amb la previsió que tota l’actuació finalitzi a finals d’abril.

Aquesta actuació se suma a la duta a terme a finals de 2014 per renovar l’enllumenat públic de 23 carrers de diferents barris de la ciutat (Àngel Guimerà, Josep Campreciós, Emili Juncadella i Joaquim Rosal, entre d’altres) i que ha permès reduir un 63% el consum d’energia en les zones beneficiades, ja que la potència total instal·lada ha passat de 80 a 30 quilowatts. En aquest cas, es van substituir més de 400 lluminàries per LED.

Font: elfar.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Basic data protection information: The processing responsible is Iban Salvador Martinez. Your data will be processed for gestionar i moderar els comentaris. The processing legitimation is the consent of the concerned party. Your data will be processed by Automattic Inc., EEUU to spam filtering. You have the right to access, rectify and cancel the data, as well as other rights, as explained in the privacy policy.