WhatsApp: Incomunicació en massa

20120117-031416.jpg

Aquelles persones que encara no disposin de WhatsApp en el seu haver estan sens dubte lluny de l’influx que aquest programa causa sobre els seus usuaris. Amb més de 1.000 milions de missatges efectuats de forma diària aquest servei és un dels principals agents de la comunicació dels nostres dies.

De tota manera i com sempre, no tot el que brilla és or. En primer lloc van ser molts els que van posar el crit al cel quan van descobrir les febles barreres per protegir la informació privada que el WhatsApp té. La problemàtica va quedar en res. Són més grans els beneficis a curt termini que el servei de comunicació pot tenir que els desavantatges que pot causar a la llarga.

Salvant aquest element ara es comencen a intuir nous problemes derivats de WhatsApp. Si fa alguns mesos assistim a una saturació global de les xarxes de Blackberry, des de fa algunes setmanes, el servei de missatgeria en qüestió, està vivint similars costos de comunicació.

Hem de ser conscients que aquest programa és el que podríem anomenar relativament nou i que la seva efectivitat no està testada en grans volums de població. Contràriament al seu naixement proper en el temps, tots els usuaris de smartphone o la gran majoria d’ells, confia en el WhatsApp com ho ha fet des de sempre al telèfon mòbil i els seus missatges.

És culpa de l’empresa o dels usuaris que destinen grans dosis de fe en la comunicació il·limitada. Simbiosi de agreujants seria la resposta més agradable.

Font: Tacnonews / ACPG