Menú Cerrar

Universitat progressista d’estiu

La Universitat  Progressista  d’ Estiu de Catalunya (UPEC), que se celebrarà a Barcelona del 4 al 8 de juliol sota el lema “Resistències”, destinarà la seva VII edició a buscar alternatives socials a la gestió de la crisi a Catalunya i a recuperar una política que considera “segrestada” pels poders polítics i financers.

El rector de la UPEC, Jordi Serrano, ha detallat en un comunicat que les jornades giraran entorn dels fonaments de l’esquerra, les fronteres socials, els diners, el futur, així com un present de resistències i un futur d’alternatives a les retallades socials i la deconstrucció del sistema de valors i drets defensats per la democràcia.

Així mateix, ha lamentat la cancel·lació total de les subvencions per part del Govern, al que ha emplaçat a reconèixer la pluralitat d’opcions  en referencia  al  pensament d’esquerres  a Catalunya.

El programa inclou la participació de la exconsellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli; el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres; el professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Serra  Ramoneda, i l’exsecretari general de CC.OO. Antonio Gutiérrez Vegara, entre uns altres.

Els premis  UPEC  2011 recauran en la Plataforma d’afectats per les hipoteques, les comissió organitzadora de l’homenatge a la Generació TOP i a l’historiador Josep Fontana.

Font: Europa Press Catalunya