Menú Cerrar

Toc d’atenció per començar temporada. #esplugues @Cargolins

image
Els Castellers d’Esplugues han començat temporada aquest 2016 a la plaça del Doctor Robert de Sabadell, després d’unes setmanes d’assaig amb força canvis en tots els nivells de tronc i pinya, i un inici amb més dubtes que els anys anteriors.

Així, a causa de canvis en diversos pisos de tronc i de canalla, i amb un nombre de camises suficient —uns 100—, els Cargolins han portat a plaça 3de7, 4de7 i 7de6. Uns assajos que justejaven una mica i els recanvis en moltes posicions han posat prudència en aquest inici d’any.

Els espluguins han obert plaça amb el 3de7, que ha pujat molt rodonet i sense problemes, amb estrenes al pom de dalt i el rengle de la buida, una mica alt per quints. El castell s’ha descarregat sense problemes, com el 4de7 posterior, també amb estrenes a canalla, que s’ha completat a ritme pausat. En tercera ronda s’ha renunciat a altre castell de set —el 5de7 estava massa verd, sobretot per la canalla; el 4de7 amb agulla necessitava més assaig a segons del pilar del mig— i hem descarregat, també sense cap entrebanc, el 7de6, que ha servit per rodar castellers nous i d’altres de poc habituals. Hem completat la diada amb un pilar de cinc.

Els Castellers de Sabadell, els amfitrions, han descarregat sense problemes aparents un 4de8 molt serè i el 9de7 —amb una sola enxaneta— i el 7de7, que els ha servit per anar rodant castellers. Els Castellers de Cerdanyola, els tercers, han fet un 3de7 força tranquil en primera ronda i 4de6 i 2de6 per acabar. L’actuació completa ha estat la següent:

Castellers de Sabadell: 2p4 4d8 9d7(1e) 7d7 vano5
Castellers d’Esplugues: 2p4 3d7 4d7 7d6 p5
Castellers de Cerdanyola: p4 3d7 4d6 2d6 2p4

Hi ha fotos aquí. Aviat més, i el vídeo de l’actuació.

Durant les setmanes vinents fins a l’actuació de Sant Jordi a Esplugues, la colla espera anar polint els serrells actuals, especialment a canalla i a algun pis del tronc, per tal de poder-se plantjear tota la gamma habitual de set: des del 4 amb agulla fins al 3 per sota.

La setmana vinent la colla només assajarà dimarts; la resta serà de descans. S’ha concretat una actuació comercial per al 5 d’abril a la tarda/vespre; en donarem més detalls més endavant. Hi ha previst també un nou taller de creixement de canalla per al 2 d’abril a la plaça de la Pau de Sant Just Desvern. El diumenge següent, dia 3, farem el «triangular» amb Borinots i Bandarres a Esplugues a Sant Just Desvern, a la mateixa plaça, darrere del Walden.

Salut i castells!