Menú Cerrar

#Primavera #Sant Jordi #Esplugues

image_large

Arriba Sant Jordi i, amb les celebracions de la diada, que enguany cau en dissabte, s’enceta un dels períodes més intensos en activitats festives a Esplugues. Les activitats de Sant Jordi s’estenen al llarg de tota la setmana. Per exemple, avui dimarts 19 l’Espai Jove Remolí organitza un taller per aprendre a fer cupcakes de Sant Jordi i l’Oficina Jove d’Emancipació fa una exposició que revisa la llegenda de Sant Jordi: No tot és el que sembla. A més, divendres 22 al matí, la gent gran té un recital de poesia al Centre Municipal Puig Coca. A la tarda, el Museu Can Tinturé organitza el taller de manualitatsUn drac de colors, on els nens i nenes podran fer un drac amb fang de colors.

Diada de Sant Jordi

La plaça Santa Magdalena acull dissabte 23 la Fira del Llibre i de la Rosa on, d’11 a 12 hores, es farà una lectura de textos en català i, a les 18 hores, una lectura de poesia oberta a tothom. Als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas es faran tallers infantils relacionats amb la llegenda de Sant Jordi i un concert de la banda d’adults de l’Escola Municipal de Música (13 h) així com un contacontes (18 h). El Museu Can Tinturé també organitza un contacontes (12 h) i posarà a la disposició de les famílies amb infants de 3 a 7 anys el llibre en préstec Un museu ple de rajoles, per fer una visita ‘il·lustrada’ al museu.

A les 19 hores, la Secció Sardanista de l’Avenç farà la ballada de sardanes a la pista de l’Avenç amb l’acompanyament de la Cobla Baix Llobregat. A les 20.30 hores, l’Esbart Vila d’Esplugues presenta el Gran Espectacle Musical de Sant Jordi al parc Pou d’en Fèlix.

Abril literari

El grup de Tradicions i Costums (TiC) d’Espluga Viva s’ha proposat d’allargar la celebració de la diada a tot el mes amb l’Abril Literari, amb activitats com un concurs literari, homenatge a Caterina Albert (Víctor Català) (dimecres 27, 20 h) o el concert del performer Florenci Salesas (dijous 21, 20 h).

Activitats al maig

La Fira d’Entitats, la Fira de la Salut i la Festa de la Solidaritat i del Comerç Just tindran lloc el diumenge 8 de maig a la rambla del Carme. El dissabte 21 se celebra la Nit Esotèrica amb correfocs previs als carrers Àngel Guimerà, l’Església i Montserrat. Finalment, les celebracions de Primavera es tancaran amb la Festa de les Rodes, que tindrà lloc diumenge 22 de maig de 10 a 14 hores, amb skates, bicicletes i patins.

Font: www.esplugues.cat