Menú Cerrar

PER QUÈ ÉS TAN CAR REPARAR LA PANTALLA DEL MÒBIL? / SOLUCIONS PER REPARAR EL MOBIL

image

[Humbert Blanco] Segur que més d’una vegada se’ns ha relliscat el telèfon de les mans i per un moment hem vist com el món s’aturava. És una reacció d’allò més normal. I té uns senzilla explicació. La pantalla dels mòbils és un dels elements que amb més facilitat es trenquen i que alhora és un dels més cars de reparar.

A causa d’això els moment entre la caiguda i el posterior descobriment de la veritat es tornen d’allò més tensos. A vegades es queda en res; en no més que un ensurt. Però altres vegades la pantalla pot quedar malmesa fins al punt de ser capaç de convertir el nostre car telèfon intel·ligent en no més que un petjapapers.

El drama és màxim quan ens donen el pressupost de la reparació. Si el portem al servei tècnic oficial, reparar la pantalla oscil·la normalment entre 80 i 200 euros. Però, perquè és tan car reparar el nostre mòbil?

Si mirem les parts que formen un telefon veiem que la pantalla és un dels components més costosos d’aquest. Sent una de les principals causes per les quals el preu de la reparació pugi tant.

Moltes vegades, amb l’impacte no es trenca la pantalla, sinó que es trenca el vidre que la protegeix. El problema és que van enganxades una a l’altre. Per tant si es trenca una de les dues parts, per tant haurem de canviar tot el conjunt si o sí.

A més de la pantalla, s’ha de pagar el servei tècnic per la mà d’obra especialitzada. Aquests treballadors no només ens arreglaran el terminal en qüestió sinó que ens posaran tot a punt. L’alternativa són serveis de reparació no oficials, més econòmics però amb el risc de perdre la garantia o d’una reparació no satisfactòria.

Per causes de disseny, per protegir-los de l’aigua o la pols o simplement per optimitzar espai els fabricants cada cop fabriquen dispositius més compactes. La conseqüència directa és que la reparació és cada cop més cara i complicada.

Els mòbils són fàcils d’arreglar

Tot i això, no tots els mòbils són impossibles d’arreglar, i encara que la pantalla del nostre telèfon intel·ligent passi a millor vida, sempre podem recórrer a la reparació pel nostre compte.

Reparar un telèfon és fàcil, i si sabem com desmuntar-lo i anem amb compte qualsevol ho pot fer. A internet trobem infinitats de webs com iFixit o YouTube on ens ensenyaran a reparar-lo per nosaltres mateixos amb l’ajuda de guies molt detallades i fàcils de seguir.

Si no ets un manetes i el teu estimat mòbil és difícil de reparar. No t’arrisquis i vés a un tècnic.

Si evaluada la dificultat i el preu vols donar tu mateix el pas és realment molt fàcil. Primer de tot consulta una d’aquestes guies, després compra el que fagi falta, normalment només serà una pantalla que podrem trobar a internet. En pantalles de recanvi n’hi ha varietat. Desconfia de les massa econòmiques, revisa sempre els comentaris d’altres compradors i estigues sempre atent a tots els detalls. Finalment durant el procés necessitarem eines de presició. Podem utilitzar si ja en tenim o comprar-les.

Un cop llestos, toca desmuntar-lo. Normalment la pantalla es troba al fons així que haurem d’arribar al final peça per peça. No és gens difícil, tot depèn de la dificultat del vostre terminal. És molt important que seguiu la guia pas a pas i que elimineu l’electricitat estàtica de les mans. (Podeu fer-ho simplement tocant una peça de metall abans de començar)

Realment val la pena?
La reparació és una gran sortida pels mòbils espatllats. Sobretot si ho fem nosaltres mateixos. Estalviarem diners i recursos. Però no sempre surt a compte. En la majoria de casos la reparació no baixa de preu amb el temps, això causa que si tens un dispositiu antic, potser et surti més a compte una renovació.

S’us ha trencat alguna vegada el mòbil? Que heu fet?