Menú Cerrar

Pànic a Anglaterra en veure que el sí guanya a Escòcia

IMG_1354.JPG
Desorientació en la campanya del No · Els partits britànics proposaran en les pròximes hores més autonomia per a Escòcia per intentar capgirar la situació.

[Vilaweb] Els resultats de la darrera enquesta sobre el referèndum d’Escòcia, que posen el sí per primer vegada per davant, han causat un enorme terratrèmol a la política britànica. El govern de Cameron va anunciar en les pròximes hores que farà una proposta per augmentar l’autonomia d’Escòcia i incrementar els poders del seu parlament. Alex Salmond va respondre dient que aquesta proposta ‘no té cap credibilitat’ i només cerca tombar la tendència de vot.

La proposta és un reflex de la desorientació de la campanya del no, que ara rep crítiques de totes bandes per no haver encertat en el missatge. Segons diversos mitjans les xifres de l’enquesta són molt inferiors a les dades reals del referèndum, que el guanyarien clarament els independentistes, quan queda poc més d’una setmana per a que el facin.

Els diaris londinencs d’avui són especialment dramàtics, respecte a la possibilitat que Escòcia abandoni el Regne Unit dijous de la setmana vinent. Les portades són un clar testimoni de la por que sacseja Londres aquests dies.