Menú Cerrar

Neix Ajudem.cat, la plataforma ciutadana per combatre els efectes de la COVID-19.

Ajudem.cat és una plataforma ciutadana que vol promoure la solidaritat, el dret a la informació i la participació per combatre la COVID-19.

Permet a la gent participar i implicar-se en iniciatives solidàries i de voluntariat a través de les eines i la informació que s’han publicat.

La web-app s’emmarca en la Hackovid, una iniciativa ciutadana organitzada per la Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Digital Future Society (MWC)

L’alerta sanitària per la COVID-19 està afectant la vida personal i laboral de tots nosaltres. En aquest moment, particulars, empreses, alumnes i treballadors estan adaptant-se a la nova realitat buscant solucions per conviure amb el confinament.

Ajudem.cat neix amb l’objectiu d’ajudar en aquesta situació d’emergència. La plataforma digital vol promoure solucions transversals per resoldre els problemes actuals i post confinament.

“Ajudem.cat” aspira a convertir-se en un punt de trobada solidari on compartir voluntariat, coneixements i recursos. Per aquest motiu, la iniciativa està oberta a qualsevol entitat empresa o particular que puguin oferir, de forma altruista, coneixements, serveis o recursos destinats a millorar les condicions que ha causat el confinament i pal·liar els seus efectes.

La web agrupa diferents eines, recursos i funcionalitats per unir voluntaris i particulars qui desitgin oferir, de forma solidària i altruista, coneixements, experiències i informació útil per posar-los a disposició de persones que requereixin el seu temps i serveis.

Per participar hi ha dues modalitats:

  • Oferir serveis a la ciutadania emplenant un formulari a la plataforma indicant quin servei o producte s’ofereix, filtrat per categoria i codi postal.
  • També es pot navegar per la base de dades de serveis que s’ofereixen i sol·licitar les ofertes de voluntariat de l’àrea on es visqui.

També es poden accedir a activitats en línia que organitzin les persones voluntàries com classes de música, manualitats, utilitzant l’eina de trobades virtuals mitjançant videoconferència que s’ha desenvolupat.

La plataforma de trobades és totalment gratuïta i està allotjada a servidors propis a Barcelona per no haver de cedir dades a terceres empreses i garantir l’excel·lència del servei.

Per acabar, s’ha creat una plataforma amb informació i recursos de tota mena per ajudar en el confinament a tota la població.

Ajudem.cat està formada per un grup de joves d’entre 17 i 21 anys del Baix Llobregat i la Sagrera, amb vocació inquieta i emprenedora, ganes de canvi i servei a la societat

La plataforma s’emmarca en la Hackovid. Una iniciativa ciutadana organitzada per la Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Digital Future Society (MWC).

Per a més informació o peticions concretes, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.