Menú Cerrar

Lliurament de la medalla del CADE a MANEL GOICOECHEA UTRILLO a la sala Puig Coca Gallery Durant l’exposició “ESPLUGUES MON AMOUR”

20130117-163347.jpg

El passat dia 3 de desembre es va fer entrega de la medalla del CADE durant l’inaugurar l’exposició d’un dels socis del CADE en Manuel Goicoechea, més conegut com a MAGO, un dels nostres artistes d’Esplugues que ens ha presentat 20 aquarel·les dels paisatges, parcs, carrers i racons més bonics d’Esplugues, on resideix des de l’any 1977. Va començar a dibuixar als 6 anys al costat del seu avi Utrillo, i als 12 anys ja pintava quadres. Al llarg dels anys ha anat desenvolupant diverses tècniques com l’aquarel·la, el pastel i l’oli; el pastel és la seva especialitat, domina a la perfecció els retrats.

L’any 2003 animat pel Xavier Ribó es va fer soci del CADE per tal de contribuir a impulsar l’art i la cultura dels artistes d’Esplugues. La donació d’una obra pel patrimoni del CADE va ser de les primeres accions que va dur a terme. Es va emprar de valent en aquesta tasca participant activament en totes les activitats organitzades pel Cercle i fomentant de noves: exposicions, xerrades, etcètera …; ha col·laborat en l’edició d’un butlletí de difusió periòdica i en la promoció de la pràctica de les arts plàstiques, pintura, esmalt i escultura. L’últim diumenge de cada mes es celebra la fira de pintors al carrer on els socis exposen les seves obres i també les posen a la venda.

El moment més emotiu fora durant el lliurament de la medalla per par del nostre president el Sr. Xavier Ribó, unit a unes breus, pro sentides paraules d’agraïment per la seva tasca empro de la nostre societat artística tan dintre com fora d’ella. El Manel la rebia amb orgull i emoció per el honor i el reconeixement rebut a el seu treball durant tants anys dintre de l’entitat, desprès de unes paraules de agraïment per par del homenejat brindaren tots amb cava i gaudirem de les boniques aquarel·les.

Concretament en aquesta exposició podem gaudir de diversos paisatges naturals de la nostra ciutat: els parcs Pou d’En Fèlix, de la Solidaritat, de Can Vidalet, del Torrent d’en Farré; del carrer de l’església, del pont penjat de Can Clota, d’escultures, fonts i arbrat que podem trobar als nostres parcs. També masies i museus han estat la seva inspiració a l’hora de expressar el seus sentiments i reflectir el seu amor per la nostra ciutat, com així mateix ens diu el títol de la seva exposició “Esplugues, mon amour”.

L’exposició ha estat tot un èxit i ha obtingut gran afluència de públic.

Les obres tenen tonalitats suaus, són d’estil realista, amb proporcions i perspectives, volums, i ombres acuradament estudiades, en aquestes obres ha emprat dos, i fins i tot tres sessions per aconseguir-les amb la llum adient i obtindré així la qualitat desitjada. Es poden identificar amb facilitat els paisatges escollits per portar-nos a aquells indrets que tenim al nostre record, on hem gaudit de moments especials amb els nostres amics i família i que formen part de la nostra vida i la nostra història.

El nostre amic i consoci Manuel Goicoeche Utrillo, que fa servir el pseudònim de mago, en el moment de l’entrega de la medalla d’honor del CADE, per par del president Xavier Ribó i Caraltó.

Finalment cal a dir que era de visita obligada, ja que era una exposició que no us podíeu perdre.
Crònica per: Eva M. Vicente