Menú Cerrar

L’Ajuntament d’Esplugues demana perllongar abans la L3 de metro o al mateix temps que la línia T3 del Trambaix

20121019-082117.jpg

El Ple també reivindica la construcció d’una nova parada del tramvia al barri del Gall.

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues va aprovar ahir la proposta d’al·legacions al Pla Director d’Infraestructures (PDI) del Transport Col·lectiu de la Regió Metropolitana de Barcelona 2011-2020. Al·legacions que contemplen, entre d’altres coses, que el previst perllongament de la L3 de metro arribi a Esplugues abans o al mateix temps que la també prevista ampliació de la línia T3 del Trambaix per connectar el centre de la ciutat amb Sant Just Desvern a través del carrer Laureà Miró. El PDI preveu que aquesta connexió estigui operativa al 2016, mentre que l’arribada del metro la situa per al 2020.

En relació al perllongament del tramvia pel carrer Laureà Miró, l’Ajuntament sol·licita que simultàniament s’executin les actuacions necessàries per a la seva adequada integració en aquesta artèria viària i per a la reconducció dels fluxos circulatoris dels vehicles que la utilitzen de pas.

La proposta d’al·legacions aprovada també demana la construcció d’una nova parada del tramvia al barri del Gall, entre les parades de Sant Martí de l’Erm, de Sant Joan Despí, i la Rambla de Sant Just. Aquesta actuació, que el PDI no contempla, ja va ser sol·licitada per l’Ajuntament l’any 2007.

Altra petició inclosa és que la creació del carril bus-VAO a l’autopista B-23 es faci sense necessitat d’eixamplar la secció viària existent, per no agreujar l’impacte sobre el nucli urbà.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz (PSC), va subratllar que aquestes demandes “responen a l’interès públic de la nostra ciutat”. La proposta d’al·legacions va ser aprovada pels vots favorables dels grups del PSC (10 regidors) i PPC (4). El grup de CiU (3) es va posicionar en contra, mentre que ICV-EUiA (3) i ERC (1) es van abstenir.

Font: Ajuntament