Menú Cerrar

La passió per la micologia torna a Esplugues

La XXXIII Exposició de Bolets se celebra aquest cap de setmana al Casal de Cultura Robert Brillas.

[Ajuntament] o només la primavera dóna suculents fruits. La tardor, tot i ser un preludi del mal temps, ens porta un dels ingredients més apreciats en la cuina tradicional catalana: els bolets. L’interès per ells no és merament gastronòmic. A Esplugues són el centre d’una de les activitats més emblemàtiques d’octubre: l’Exposició de Bolets, organitzada per l’Associació Amics de la Micologia d’Esplugues (AAME).

La mostra, que enguany arriba a la seva edició número 33, està formada pels exemplars recol·lectats per experts i socis de l’entitat. L’objectiu és aconseguir el màxim d’espècies possibles per a l’exposició, de manera que la recol·lecció es du a terme durant quatre dies en diversos llocs: la Garrotxa, el Gironès i el massís del Montseny.

L’exposició es podrà visitar durant el dissabte 22, de 10 a 18 hores, i el diumenge 23 d’octubre, de 10 a 14, al Casal de Cultura Robert Brillas. Així mateix, també hi haurà lloc per a la venda de productes.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’Associació Amics de la Micologia també organitza cursos d’introducció a la identificació de bolets comestibles de Catalunya i de les principals espècies tòxiques. Aquest any, l’encarregat d’impartir-lo ha estat Enric Gràcia Barba, biòleg professional conegut pel gran públic arran de la seva participació al programa de TV3 Caçadors de bolets.

Dins de la Tardor Micològica, i al mateix Casal de Cultura Robert Brillas, es pot visitar l’exposició Bolets & Resina. Es tracta d’una mostra itinerant, que estarà a Esplugues fins al diumenge 23, integrada per una col·lecció fotogràfica, audiovisual i de figures de bolets en resina de Sergi Capmany i Tudela.

Noticia: esplugues.cat
Fotografia: esplugues.cat