Menú Cerrar

La Cambra de Comerç eleva al 2,5% el creixement català per a aquest any. #comerç #espluguesEl PIB va augmentar l’1,3% l’any passat, una dècima més que el que havia estimat la Generalitat, i s’accelera més que el conjunt d’Espanya.

[El Periódico.cat/AGUSTÍ SALA] La Cambra de Comerç de Barcelona estima que l’economia catalana accelerarà el seu creixement aquest any fins al 2,5%, davant el 2,1% previst inicialment i molt similar al 2,4% que el president del Govern central, Mariano Rajoy, va preveure dimarts per al conjunt d’Espanya.

Al llarg del primer trimestre d’aquest exercici, l’augment interanual a Catalunya serà del 2% i en el segon, del 2,3% com a conseqüència d’un increment intertrimestral del 0,7% en els dos períodes, segons els càlculs de la Cambra i l’equip AQR-Lab de la Universitat de Barcelona (UB).

Al seu torn, el producte interior brut (PIB) va augmentar l’1,3% l’any passat, una dècima més que l’estimació provisional feta per la Generalitat, impulsada per l’acceleració registrada en el quart trimestre, que es va pronunciar al començar el 2015, segons la mateixa anàlisi.

El president de la Cambra, Miquel Valls, que ha presentat les xifres amb el director del gabinet d’estudis econòmics, Joan Ramon Rovira, ha certificat «el final de la crisi a nivell macroeconòmic» i ha destacat que Catalunya evoluciona fins i tot millor que el conjunt de l’Estat.

Al seu entendre, Catalunya serà una de les autonomies que més es beneficiarà de factors externs com la depreciació de l’euro, la baixada dels tipus d’interès i el descens del preu del petroli.

Valls ha assegurat que el 2014 es va crear ocupació a Catalunya per primera vegada des del començament de la crisi i que la indústriaconsolida la recuperació gràcies al sector exterior. A més, la construcció ha posat fi a la recessió després de set anys en retrocés, amb el primer avanç positiu des del 2008 registrat en el quart trimestre de l’any passat i les vendes del comerç, al seu torn, creixen per primera vegada des que va esclatar la crisi.

Finalment, el turisme es beneficia de bons resultats gràcies a l’increment dels visitants estrangers i la recuperació de l’estatal.