Menú Cerrar

La 28a Trobada de Gegants celebra el 25 aniversari de la Caterina

Més d’una dotzena de colles de geganters es reuniran a Esplugues, el pròxim diumenge, 7 d’octubre, en una festa doble: no només celebrarem la 28a Trobada de Gegants d’Esplugues, sinó que estem d’aniversari. La geganta Caterina fa 25 anys! La riallera Caterina va néixer per complementar la Marta i el Mateu, la parella de gegants de la colla amfitriona, els Geganters d’Esplugues.

Ja que aquestes dues figures eren massa grans i pesades, les dones de la colla van crear una nova geganta més lleugera per poder treure-la a ballar. Ella és la minyona de la Marta i, amb la seva brusa de rodonetes i amb el pandero, la tradició diu que ha de sortir a passejar sempre portada per dones.

La cita amb totes les colles és a les 11 del matí, amb la plantada de gegants als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas. A migdia, la cercavila enfilarà fins a la plaça Catalunya, on s’interpretarà el ball conjunt al voltant de la font. La colla espluguina té tres danses tradicionals: el Ball de Nans, el Ball de Gegants i el Ball del Quim, però la seva cap de colla, Paqui Mercado, no descarta que pugui haver-hi alguna sorpresa d’aniversari.

El recorregut del seguici és el mateix d’edicions anteriors: baixarà pel carrer Mossèn Jacint Verdaguer i continuarà per Santiago Rusiñol, Sant Francesc Xavier, Dr. Manuel Riera, Josep Miquel Quintana, Mestre Joan Corrales, Narcís Monturiol i, finalment, arribarà a la plaça Catalunya. [esplugues.cat]