Menú Cerrar

Instal·lació de llums LED als tres ponts d’Esplugues

L’actuació permetrà reduir-ne un 60% el cost anual del consum.

L’Ajuntament d’Esplugues està substituint els sistemes d’il·luminació inferior dels ponts de la ciutat (els emblemàtics ponts d’Esplugues i de Can Clota, al carrer Laureà Mirò, i el de sota l’autopista B23, al carrer Nou) per tecnologia LED, una actuació que permetrà reduir-ne un 60% el cost anual del consum: de 62.790 kWh i 9.418 euros anuals es calcula que la despesa baixarà a 25.116 kWh i 3.767 euros.

El canvi dels fluorescents per lluminàries LED més eficients (que tenen una duració estimada de 10 anys, unes 50.000 hores, davant les 10.000 hores d’una bombeta tradicional) disminuirà, a més, el cost de manteniment i comportarà una reducció del 40% de les emissions de CO2.

Aquests avantatges permetran recuperar en uns 8 anys la inversió inicial, 45.867 euros, realitzada en la instal·lació en els tres ponts d’un total de 239 lluminàries.

Les obres de millora d’eficiència energètica estan a punt d’acabar al pont de Can Clota. A continuació es desenvoluparan els treballs als dos restants, amb la previsió que tota l’actuació finalitzi a finals d’abril.

Aquesta actuació se suma a la duta a terme a finals de 2014 per renovar l’enllumenat públic de 23 carrers de diferents barris de la ciutat (Àngel Guimerà, Josep Campreciós, Emili Juncadella i Joaquim Rosal, entre d’altres) i que ha permès reduir un 63% el consum d’energia en les zones beneficiades, ja que la potència total instal·lada ha passat de 80 a 30 quilowatts. En aquest cas, es van substituir més de 400 lluminàries per LED.

Font: elfar.cat