Ballada de sardanes pel 4 d’octubre

El dia 4 d’octubre vinent, teníem programada a Esplugues una ballada de sardanes.

Malauradament, la situació actual que vivim no ens permet de fer-la amb la normalitat desitjable.

Haurem de tornar al format audició-ballada com vam fer per Sant Mateu.

Te n’adjunto el programa que ens hi interpretarà la cobla Vila d’Olesa a dos quarts de dotze del matí, a l’escola Gras Soler d’Esplugues.

Tan sols has de tenir present, si desitges d’acompanyar-nos, de fer-hi la inscripció prèvia, tal com indiquem al programa.

Tot esperant poder compartir amb tu aquest esdeveniment, et saludo amb tota cordialitat.

Guillem Eastaway Güell

Ratpenat: Nou tema “Demà pots ser tu”

LYRIC VIDEO DE 驪 “DEMÀ POTS SER TU” 驪 Rock de Kasba (2020)

Amb la col·laboració del Soto Sargantana (Pirat’s Sound Sistema) i fotos del Jordi Borràs!
Video realitzat per l’Ismael Pardo, cançó enregistrada a l’ EM Estudi!

Aquesta cançó va dedicada a tots els empresonats, exiliats i represaliats per motius polítics. Especialment per l’Adri, et volem a casa

https://music.apple.com/album/1506878052

Neix Ajudem.cat, la plataforma ciutadana per combatre els efectes de la COVID-19.

Ajudem.cat és una plataforma ciutadana que vol promoure la solidaritat, el dret a la informació i la participació per combatre la COVID-19.

Permet a la gent participar i implicar-se en iniciatives solidàries i de voluntariat a través de les eines i la informació que s’han publicat.

La web-app s’emmarca en la Hackovid, una iniciativa ciutadana organitzada per la Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Digital Future Society (MWC)

L’alerta sanitària per la COVID-19 està afectant la vida personal i laboral de tots nosaltres. En aquest moment, particulars, empreses, alumnes i treballadors estan adaptant-se a la nova realitat buscant solucions per conviure amb el confinament.

Ajudem.cat neix amb l’objectiu d’ajudar en aquesta situació d’emergència. La plataforma digital vol promoure solucions transversals per resoldre els problemes actuals i post confinament.

“Ajudem.cat” aspira a convertir-se en un punt de trobada solidari on compartir voluntariat, coneixements i recursos. Per aquest motiu, la iniciativa està oberta a qualsevol entitat empresa o particular que puguin oferir, de forma altruista, coneixements, serveis o recursos destinats a millorar les condicions que ha causat el confinament i pal·liar els seus efectes.

La web agrupa diferents eines, recursos i funcionalitats per unir voluntaris i particulars qui desitgin oferir, de forma solidària i altruista, coneixements, experiències i informació útil per posar-los a disposició de persones que requereixin el seu temps i serveis.

Per participar hi ha dues modalitats:

  • Oferir serveis a la ciutadania emplenant un formulari a la plataforma indicant quin servei o producte s’ofereix, filtrat per categoria i codi postal.
  • També es pot navegar per la base de dades de serveis que s’ofereixen i sol·licitar les ofertes de voluntariat de l’àrea on es visqui.

També es poden accedir a activitats en línia que organitzin les persones voluntàries com classes de música, manualitats, utilitzant l’eina de trobades virtuals mitjançant videoconferència que s’ha desenvolupat.

La plataforma de trobades és totalment gratuïta i està allotjada a servidors propis a Barcelona per no haver de cedir dades a terceres empreses i garantir l’excel·lència del servei.

Per acabar, s’ha creat una plataforma amb informació i recursos de tota mena per ajudar en el confinament a tota la població.

Ajudem.cat està formada per un grup de joves d’entre 17 i 21 anys del Baix Llobregat i la Sagrera, amb vocació inquieta i emprenedora, ganes de canvi i servei a la societat

La plataforma s’emmarca en la Hackovid. Una iniciativa ciutadana organitzada per la Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Digital Future Society (MWC).

Per a més informació o peticions concretes, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

PIMEComerç s’adhereix al manifest de la Generalitat per demanar al Govern central mesures urgents pel comerç. @UBEsplugues @PimeComerc

Barcelona, 01 d’abril de 2020. PIMEComerç, la patronal del comerç de Catalunya, és una de les entitats que signa el manifest unitari del comerç català impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per demanar mesures per pal·liar la situació d’urgència que pateix el sector. El document insta al Govern central a ampliar les mesures econòmiques anunciades per tal de donar liquiditat al comerç. Algunes d’aquestes mesures són les que la patronal va traslladar a la Generalitat per poder mantenir la viabilitat del comerç de Catalunya.
 
El president de PIMEComerç, Àlex Goñi, reconeix que “l’impacte de la crisi sanitària és el més negatiu que hagi pogut viure el sector en molts anys” i assegura que “els petits comerços són els que estan menys preparats per afrontar aquesta situació”. I afegeix, “si la situació s’allarga anirà malament per a molts comerciants. A mesura que passin els dies, la progressió de mort de botigues anirà en augment”. En aquest sentit, el president de la patronal alerta al govern espanyol que “l’única forma d’ajudar al comerç ara, de forma directa, ràpida i fàcil, és mitjançant la suspensió dels impostos” ja que “el govern espanyol no ha fet res econòmicament pel petit comerç”. La patronal avisa que les mesures preses fins ara només fan que “engreixar la bossa dels ERTO i de personal a l’atur”.
 

Ratpenat estrenen “Barcelona ha mort.”

Estrenem Barcelona Ha Mort. Morfi Grei col·labora amb Ratpenat, i ho fa recuperant l’esperit combatiu de La Banda Trapera del Rio, unit al punk visceral i catàrtic de la banda barcelonina.

Ratpenat es van estrenar fa dos anys amb 100% Indecent. Aquest tema és un avançament del seu pròxim àlbum, «50% Glam 50% Clavegueram».

Clavegueram, per a qui no estigui familiaritzat amb l’idioma català, el mateix en què Mikki canta al costat de Morfi … que no ho feia en aquesta llengua des del clàssic “Ciutat Podrida”, gravat fa quatre dècades de res.

Punk – rock escola Dead Kennedys atacant a la massificació i el declivi de la ciutat comtal, l’esperit de Kangrena i el seu “Barcelona, Mesca & Mais” cavalcant de nou, les icones de la capital de Principat, en perill.

El 8 de maig «50% glam 50% clavegueram» en les plataformes digitals, format físic (CD i LP) a la venda en format físic i digital.

Foto: Lluís Galí Boigdelamuntanya