Menú Cerrar

Gran participació en els actes del Dia d’Andalusia

andalusEsplugues es va vestir de verd i blanc el primer cap de setmana de març per commemorar el Dia d’Andalusia. Les dues entitats catalanoandaluses de la ciutat, CCA Plaza Macael i ACAE, van proposar un programa de festes en què la cultura i la gastronomia andaluses van ser les protagonistes.

Els actes van començar amb el nomenament de l’Andalús de l’Any 2013 a Esplugues, que va recaure en Francesc Xavier Gomar Martín, delegat de la Junta d’Andalusia a Catalunya, València i Balears. “No he nascut a Andalusia, però sóc català i sóc andalús, perquè en un país democràtic tinc dret a ser el que vull ser”, va declarar al Saló de Plens en estrenar el seu nou títol. L’acte el va presidir l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que va destacar que les entitats organitzadores tenen la funció, a més de preservar les tradicions andaluses, de “tendir ponts entre Andalusia i Catalunya”.

L’ofrena floral al monument de Blas Infante situat a la plaça del mateix nom, una exposició d’escultures d’Olga Antich, concursos i degustacions de plats típics, dibuix infantil, un recital poètic-musical i el gran Festival Flamenc, que enguany es va celebrar al Centre Cultural La Bòbila, van completar els actes del Dia d’Andalusia.

Font: Ajuntament