Menú Cerrar

FRANCESC ANGLÍ I OLIVA: “Una vida d’’amor a l’’art”

 
El Cercle Artístic d’Esplugues i La Crònica de la Vida d’Esplugues estan preparant per a aquest juliol l’exposició ‘Francesc Anglí i Oliva 1940 – 2000. Arts a Catalunya’. Com a eix central de les exposicions d’arts plàstiques d’aquesta temporada presentarem a Esplugues aquesta mostra dels seus treballs d’una vida d’amor a l’art. Es proposa prefigurar el que va representar per als que coneixíem la seva obra plàstica, i al mateix temps de treure a la llum uns anys de pràctica artística importantíssims dintre el nostre municipi ja que fins ara no hem pogut comptar amb un espai museístic propi.

Si del 1940 al 1960, a nivell internacional, coneixem l’eclosió de les corrents no figuratives, entre 1970 i 2000 es desenvolupa un dels períodes més rellevants de la seva creativitat dins del art català del segle XX, que arrenca abans del naixement del neoliberalisme i apunta cap al procés de consolidació democràtica.

L’exposició tractarà d’establir una cronologia detallada d’aquests anys, atenent els als i baixos de l’artista, les exposicions, les incursions en el món editorial i periodístic, els esdeveniments culturals, etc., que van aglutinar, de vegades a l’ombra dels veïns i amics, l’evolució de les pràctiques artístiques que varen forjar tant el seu caràcter com la seva obra a Catalunya.