Menú Cerrar

Firesplugues 2013: una aposta de l’Ajuntament i el comerç per esquivar la crisi

20130511-073644.jpg

El comerç d’Esplugues tornarà a vestir les seves millors gales els dies 11 i 12 de maig per celebrar una nova edició de Firesplugues, la fira industrial i del comerç de la ciutat.
Una cita biennal amb la variada oferta empresarial i comercial del municipi que en 2013 arriba a la 15a edició i celebra els 25 anys de la seva posada en marxa, el 1988.

Els últims preparatius per a Firesplugues auguren, a més, la repetició de l’èxit de la passada edició, en què es va aconseguir un rècord de participació per part dels comerciants i del públic en general. És aquesta ocasió, segons les previsions, es tornarà a igualar la xifra de la setantena d’establiments amb presència a la fira.

Així mateix, es consolida també l’aposta per una Firesplugues 100% local. L’Ajuntament d’Esplugues ha mantingut la línia d’ajuts al comerç del municipi per fomentar la seva participació en aquest esdeveniment, amb bonificacions del 50% sobre el preu i altres facilitats per al lloguer dels espais expositius (enguany, per primera vegada, dos o més comerços poden compartir estand si així ho acorden els seus titulars).

Comerç i animació

L’espai expositiu de Firesplugues, al llarg de la rambla del Carme, acollirà els estands dels diferents comerços participants. Entre tots desplegaran un ampli i representatiu catàleg dels diferents sectors d’activitat de l’economia d’Esplugues: moda i calçat, estètica, sector immobiliari i restauració, entre d’altres.

Com és habitual, aquest espai central es combinarà amb una segona àrea, a la plaça Gandhi, que concentrarà les actuacions pensades per animar dues jornades que aspiren a ser festives. D’altra banda, en diferents moments de dissabte i diumenge, grups d’animació recorreran la fira.

Dinamització econòmica i promoció de l’ocupació

El lema d’aquesta 15a Firesplugues és Una fira per reactivar l’economia, un objectiu al qual la fira ha estat fidel des del començament, com a mitjà de promoció del comerç local, i que aquest any es veurà reforçat en convertir-se també en canal de difusió del Pacte per a la Dinamització Econòmica i l’Ocupació d’Esplugues. L’estand institucional de l’Ajuntament es dedicarà a informar els visitants de Firesplugues sobre aquest acord assolit pels cinc grups polítics amb representació al consistori, que inclou 33 accions per combatre la desocupació i promoure l’activitat econòmica a la ciutat.

Al costat del material gràfic explicatiu del Pacte s’ubicarà un espai de networking perquè empresaris, comerciants i emprenedors donin a conèixer les seves idees i serveis.

D’altra banda, no faltaran a la fira les activitats d’animació, a la rambla del Carme i a la plaça Ghandi, i les campanyes de sensibilització mediambiental.

Font: Ajuntament